Foto: Mattias Johansson
Sala kommuns lag. Foto: Mattias Johansson
Heby kommuns lag. Foto: Mattias Johansson


Årets kommunmatch spelas under sommaruppehållet

Nyheter 10 månader sedan

I oktober 2017 spelades den första kommunmatchen i Sala-Heby Fotbolls regi. Drygt 250 kom till Tegelvallen för att se Sala kommun vinna en målrik tillställning med 4-3. I år spelas kommunmatchen onsdagen den 4 juli.
– Vi hoppas att vädret är lite gynnsammare i början av juli istället för i oktober, säger Niclas Bergvall från Sala-Heby Fotboll.

Kommunmatchen den 7 oktober 2017 blev en sådan succé att Sala-Heby Fotboll väljer att återigen annordna en kommunmatch mellan Heby och Sala kommun.
Om du vill minnas hur den förra matchen var är det bara att klicka här.

Nytt för i år är att matchen spelas under sommaruppehållet i stället för efter säsongen, mitt under brinnande fotbolls-VM. Men lugn, onsdagen den 4 juli är matchfri i VM och en bra chans att se lite lokal fotboll.
– Givetvis vill vi inte störa mitt under ett brinnande fotbolls-VM. Och dessutom är förhoppningsvis Sverige kvar i turneringen, säger Niclas Bergvall, redaktör på Sala-Heby Fotboll.
– Dessutom hoppas vi på att det blir en varm och solig sommarkväll. Lite bättre än det var i oktober.

Heby kommun har sju klubbar med herrlag som samtliga kommer ha spelare representerade, Sala kommun har sex föreningar som kommer att vara representerade.
– Det var inga som helst problem att få spelare att vara med i fjol. Jag tror att det är en liten ära att bli uttagen, men också en kul grej, säger Niclas Bergvall.

Det blir dock inte någon dammatch i år heller.
– Anledningen är att det bara är en förening, Östervåla IF, som har ett damlag i Heby kommun. Vi får hoppas att det kanske nästa år startas ett damlag i någon annan förening.

Så boka redan nu in den 4 juli klockan 19.00.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer