Pontus Ryström, Jakob Eriksmark, Zacharias Nilsson, Samuel Englund Nivala och Marcus Folkesson. Foto: Privat


Nu har Gåvan spräckt segernollan

Morgongåva SK 8 månader sedan

Efter två uddamålsförluster och en oavgjord match har nu Morgongåva SK tagit sin första seger i årets division 6 västra Uppland. Jumbon Upsala IF 2 besegrades på bortaplan med 4-0 (1-0).
– Det kändes tryggt, säger Niklas Nilsson, tränare i Morgongåva SK.

MSK hade inför matchen mot Upsala IF 2 endast gjort två mål, men då motståndarna släppt in 20 fanns det goda förutsättningar för att fler MSK-mål.
Redan i den nionde minuten gjorde också Jakob Eriksmark 1-0 men UIF 2 var inte helt ofarliga. Bland annat hade de ett skott som gick stolpe-stolpe ut. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

Ytterligare tre mål skulle komma från MSK i den andra halvleken. Det första i 64:e minuten då Marcus Folkesson gav lite andrum. 3-0 gjordes av Zacharias Nilsson och i slutskedet av matchen slog Samuel Englunda Nivala in en frispark som gav slutresultatet 4-0.

– Skönt med en seger, alla krigar på även om många ändå kan lite bättre, säger Niklas Nilsson som ändå väljer att ge lite extra beröm till Eshaq Jafari på innermittfältet.

Var det viktigt att ni fick spräcka den där nollan i segerkolumnen?
– Vi har haft konstiga omständigheter till i princip varje match så det är kanske inte så konstigt att det varit som det varit, säger Niklas.

Närmast väntar derby mot Harbo IF hemma på Ramsjövallen.
– Det blir tufft och inspirerande. De spelar nog lite likt Runhällen.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer