Norrby SK firar. Foto: Sala-Heby Fotboll


Tredje raka för Norrby SK – Ottosson tvåmålsskytt

Norrby SK 9 månader sedan

Norrby SK:s damer har inlett division 3 på allra bästa sätt. Under lördagen kom tredje segern på lika många matcher när Scandinavian FC Örebro kom på besök till Norrbyliden.
En bra halvlek räckte för att säkra slutresultatet 3-0 (3-0).
– Första halvlek är bra, i den andra vet jag inte riktigt vad vi håller på med, säger Stefan Svensson, tränare i NSK.

Som sagt, en bra halvlek och en mindre bra.
I den första var det Norrby SK för hela slanten på den för årstiden fina Norrbyliden. NSK hade mest boll och stora delar av halvleken var Agnes Vilén i NSK-målet sysslolös.
När Scandinavian väl kom i anfall var Agnes där och styrde undan.

Ledningsmålet till 1-0 gjorde Lillit Ottosson efter en kvart med ett skott som hon knappast kommer rangordna som något av karriärens hårdast. Men det var välplacerat vid målvaktens högra stolprot och ledningen var ett faktum.
NSK:s 2-0 kom i den 27:e minuten av Emma Löfgren efter fint förarbete av Ida Svahn och i halvlekens sista minut var det dags för Lillit Ottosson att bli tvåmålsskytt.
Lillit kunde från nära håll stöta in Ebba Falks retur.

Där och då talade inget för att Scandinavian skulle ha något att säga till om.
Den andra halvleken blev en beige historia där NSK tappade allt det fina spel de visade upp i den första samtidigt som bortalaget grep efter halmstrån men närmare än ett par skott utanför kom de inte.
– Jag vet inte vad som hände i den andra halvleken, de har ändå två hyfsade lägen som vi bjuder in till, säger Stefan Svensson, tränare för Norrby SK och fortsätter:

– Men vi ska inte vara så besvikna. Vissa såg inte ens glada ut efter matchen men va fasen, vi har nio poäng efter tre matcher och 11-1 i målskillnad.

Många i NSK får högt betyg för sin första halvlek. Bäst i matchen var Johanna Löfgren, Elin Johansson, Nathalie Johansson och unga Linn Merelius.
– Linn har verkligen tagit stora steg och spelar väldigt moget på sin högerbacksplats, berömmer Stefan.


  • Betyg   Johanna Löfgren
  • Betyg   Linn Merelius
  • Betyg   Nathalie Johansson


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer