Marcus Zilén och Gustav Smeds, Västerfärnebo AIK. Foto: Niclas Bergvall


Ny förlust skickade Västerfärnebo AIK under strecket

Västerfärnebo AIK 9 månader sedan

Ännu en förlust för Västerfärnebo AIK som nu hamnat under nedflyttningsstrecket i haltande division 5-tabell. Surahammar blev för svårt hemma på Svedboäng – 2-4 (1-1) slutade matchen.
– Jag är jäkligt besviken, säger tränare Kaj Enström.

Västerfärnebo AIK tog emot Surahammar FK hemma på Svedboäng under torsdagskvällen i en nästan måstematch för att inte halka efter i tabellen och inte bli indragna i striden runt nedflyttningsstrecket redan i början av säsongen.

Men det blev en kväll i moll trots ledning med en kvart kvar av matchen.
Surahammar tog ledningen i den 16:e minuten och Alexander Söderström kvitterade till 1-1 med fem minuter kvar av första halvlek och det blev också halvtidsresultat.
– Sista 20 minuterna i första halvlek gör vi det riktigt bra men det vill sig inte riktigt, säger tränare Kaj Enström i Vaik.

Det fina spelet fortsätter i andra halvlek och på en hörna med en dryg kvart kvar av matchen tar Västerfärnebo AIK ledningen då Oscar Eriksson nickar in 2-1.

Bara minuter efter ledningsmålet kvitterar Surahammar till 2-2 och efter det så tappar Vaik det fina spelet och i slutet av matchen med bara några minuter kvar så kommer ledningsmålet för Surahammar.
Västerfärnebo AIK som går fram väldigt offensivt i det läget för att rädda en poäng åker på en omställning som Surahammar gör ytterligare ett mål på. Slutresultat blir 2-4 på Svedboäng.
– Vi gör en bra match så jag är jäkligt besviken just nu. Vi var bättre idag än senast mot Ramnäs. Jag är jättenöjd med spelet men det är detaljer som vi kan göra bättre.
– Oscar Eriksson, Robin Olsson och Emil Fahlin vill jag ge lite extra beröm. En tung förlust men vi kommer igen, säger en besviken Kaj Enström.

Nästa match för Vaik är nästa torsdag borta mot Sörstafors Kolbäck BK.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer