Baban Nouri, Heby AIF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Heby AIF räckte inte till mot spelskicklig serieetta

Heby AIF 9 månader sedan

IK Franke, som leder division 3 norra Svealand, blev för svårt för Heby AIF. Resultatmässigt var Haif med länge men det var IK Franke som förde spelet.
– Vi mötte ett spelskickligt lag som är mycket bolltrygga. Vi räckte inte till mot dem, säger tränare Per-Åke Swärdh efter 1-4 (1-2)-förlusten.

Det varmt på Råby IP på lördagseftermiddagen när Heby AIF gästade och motståndare var serieledande IK Franke, som är obesegrat även efter matchen mot Haif.

Första kvarten är det mest Franke. De tar sig fram på vänsterkanten via två riktigt bra spelare.
Lucas Ejnarsson i Haif på högerbacken har till en början jobbigt med dem.
Inläggen gick längs marken och var hela tiden farliga.
Ledningsmålet kommer i tionde minuten och återigen till vänster och Frankespelaren bryter in och sätter 1-0.

Direkt på avspark så anfaller Heby AIF och Sunday Bale passar ut till höger och Baban Nouri fri med målvakten och gör inget misstag. Kvitterat i den elfte minuten till 1-1.

Franke för spelet i fortsättningen av halvleken men Heby AIF kommer upp i enstaka anfall och har möjlighet att vid flera tillfällen att ta ledningen.
Franke har ett skott i stolpen och fortsätter dominera.
Utdelning kommer psykologiskt en minut före pausvilan och återigen är det spelarna på vänsterkanten som är inblandade. 2-1 i halvtid.

I andra halvlek fortsätter IK Franke spela bra och Heby AIF får jaga. Det jagandet blir tröttsamt men Hebys starka försvar står emot ända till minut 87 då Franke punkterar matchen till 3-1.
Hemmalaget hinner med att göra 4-1 också.

Heby AIF har dock möjligheter att göra något mål i andra halvlek också, bland annat har Sunday Bale en frispark i fint läge och vi vet ju vad han kan göra med sina frisparkar.
Den här gången går den dock i muren.
– Vi mötte ett spelskickligt lag som är mycket bolltrygga. Vi räckte inte till mot dem, säger tränare Per-Åke Swärdh oxh fortsätter:
– Resultatmässigt var vi med till tre minuter före slutet men vi orkade inte. Jag är nöjd med vår arbetsinsats och extra beröm till Wictor Swärdh, Alex Johansson och Lucas Ejnarsson, avslutar en inte alltför besviken tränare Swärdh.

En plump i protokollet är den supporter i äldre medelåldern som i andra halvlek började tjafsa med Heby AIF:s spelarbås och de bad honom gå därifrån.
Det ville inte den upphetsade hemmasupportern och tog då till rasistiska ord mot assisterande tränare Wallit Kurdu Bakir i Heby AIF.
Orden som sas är inte lämpade för tryck.
Heder till Frankeledare som tog avstånd till händelsen och hoppas de pratar supportern till rätta.

Heby AIF spelar nästa match lördagen den 26 maj hemma mot Uppsala Kurd.

Så här spelade Heby AIF: Målvakt: 1. Marcus Arvidsson.
Utespelare: 3. Björn Hasselgren, 4. Kabba Langley, 5. Sunday Bale, 7. Baban Nouri, 10. Wictor Swärdh, 11. Alexander Johansson, 14. Lukas Ejnarsson, 16. Mathias Hellqvist, 17. Balen Nouri, 21. Malik Emil Eliasson Godonou.

Ersättare: 2. Filip Hedström, 6. Jonhson Aurelien Ngouo Bokalli, 8. Max Ellström, 12. Kenan Yuksel, 15. Elend Haci Mohammad, 18. Robel Ftsoum.

Aktuell tabell


  • Betyg   Wictor Swärdh
  • Betyg   Alexander Johansson
  • Betyg   Lucas Ejnarsson


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer