Velat Ucmaz, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Fagersta och Kungsängen borta för våra klubbar i trean

Heby AIF, Sala FF 9 månader sedan

Bortamatcher för både Sala FF och Heby AIF är vad som gäller på lördagen. SFF beger sig till Fagersta för länsderby och Haif tar sig an Kungsängens IF.

Båda ortslagen i trean spelade hemma förra helgen och vann med rejäla siffror. Heby AIF mot Uppsala Kurd med 4-0 och Sala FF tog emot Säters IF som fick vända hem med förlust 5-1.

Båda klubbarna ligger på fjärde plats i respektive division. Sala FF har tre poäng upp till kvalplatsen och sex poäng till serieledaren. Heby AIF har fem poäng upp till kvalplatsen och sju poäng upp till IK Franke i topp.

Idag, lördag, spelar båda klubbarna i trean på bortaplan.
Det är länsderby som gäller för Sala FF som åker till Onsjövallen och möter Fagersta Södra IK, som förlorade senast mot Slätta SK. Matchstart klockan 15.00.

Sala FF:s senaste möte med länsrivalen Fagersta Södra i seriesammanhang var 2012, det året Sala FF vann fyran och gick upp i trean.
Bortamatchen på våren vann Sala med 4-0, Jonas Spårebo och Martin Lindbom gjorde två mål var.
På hösten hemma vann Sala FF med 2-1 och Patrick Skedung gjorde båda målen.

SFF och Södra har genom åren mötts 24 gånger i seriespel,senast 2012.
Ett lag SFF gillar att möta, det har blivit tio raka segrar och totalt bara två förluster på 24 matcher.
– Det är dags nu att vinna på bortaplan och när det är länsderby så passar det perfekt, säger spelande tränare Rigest Hysko i Sala FF och fortsätter:
– Vi har alla spelare tillgängliga, lagkapten Velat Ucmaz är tillbaka efter skada så allt känns bra. Hoppas de har en fin naturgräsmatta där uppe så vi kan spela ut, avslutar Rigest.

Heby AIF tar bussen och möter Kungsängens IF nykomling från fyran som senaste matchen spelade 0-0 mot topplaget Enköpings SK. Sista halvtimmen med en man mindre.
– Det är ett av få lag jag inte har riktig koll på. Det är ett ungt lag med spelare från flera akademier i Stockholmstrakten. Starka bakåt och har bara släppt in sju mål, säger assisterande tränare Wallit Kurdu Bakir.

Hur är läget i Haifen?
– Vi har haft en bra träningsvecka. Jonas Hörnebro står i målet idag. Mattias Hellqvist är bortrest. Flera spelare dras med småskavanker och har tränat sporadiskt under veckan. Det är sista matchen James Papa Yaw Yeboah avstängd och han är välkommen tillbaka, avslutar Wallit.

Matchstart för Heby AIF är klockan 14.00.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer