Sunday Bale, Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Mardrömsstart sänkte Heby AIF

Heby AIF 10 månader sedan

Heby AIF stod i något av ett vägskäl inför lördagens match mot Kungsängens IF. Seger och Haif hade kunnat blicka uppåt i tabellen. Nu blev det inte riktigt så. Redan efter en kvart hade Kungsängen gjort tre mål och avgjort matchen. Till slut blev det förlust med hela 0-5 (0-4).
– Det är helt enkelt för dåligt idag, säger Wallit Kurdu Bakir, assisterande tränare i Heby AIF.

Vinst, förlust, vinst. Så såg Heby AIF:s rad ut inför lördagens bortamatch mot Kungsängen. Helt logiskt blev det förlust nu.

Redan i halvtid hade hemmalaget en 4-0-ledning och matchen var så klart avgjord.
– Vi bjuder på alla mål. De gör det bra men samtidigt så gör inte vi vårt jobb. Om jag säger så här, de är bra men vi gör dem tio gånger bättre, säger Wallit.

I omklädningsrummet i halvtid säger laget att de ska gå ut och visa för varandra att de kan bättre och det är också ett bättre Heby AIF i den andra halvleken.
Dock kommer de inte något närmare resultatmässigt utan i stället är det Kungsängen som gör halvlekens enda mål, och spikar slutresultatet till 5-0.
– Det var en sådan där match idag. De äger mycket boll och kommer mycket i djupled men vi kan så mycket bättre. De tre målen första kvarten, då går luften ur oss, säger Wallit som har svårt att ta fram någon spelare värdig en silvertacka.
– Ingen är riktigt bra idag.

Nästa lördag väntar Vallentuna BK, även det på bortaplan.
Får se om Haifens trend fortsätter och vi får se en seger från de svartgula.
Risken är dock stor att de får klara sig utan försvarskuggen Kabba Langley som gick av skadad, en befarad sträckning i ljumsken, i inledningen av matchen.

Aktuell tabell


  • Betyg   Jonas Hörnebro
  • Betyg   Sunday Bale
  • Betyg   Balen Nouri


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer