August Dalfjord, Grällsta IF. Foto: Niclas Bergvall


August Dalfjord avgjorde toppmötet

Grällsta IF 10 månader sedan

Grällsta IF tog säsongen fjärde seger på fem försök och befäste sin position som serieledare i division 7 östra. August Dalfjord blev som så många gånger för matchhjälte då han stod för båda målen i 2-0-segern.
– Skitbra, var Dalfjords korta analys då han hade bråttom iväg efter matchen.

Det var ett toppmöte på Lindvallen under söndagen. Serieledande Grällsta IF tog emot ett obesegrat FC Sporting Västerås – som inte heller hade släppt in något mål på deras tre första matcher.

Den sviten sprack dock i den första halvleken när August Dalfjord stod för ett riktigt drömmål när han drämde in 1-0 med ett distansskott.
– Stabilt spel av oss i den första halvleken. Vi kommer in mer och mer i lugnet och grabbarna börjar känna varandra för varje match, men blir lite för mycket stress i avslut och sista pass. Men en godkänd halvlek där vi har taktpinnen, säger Emil Eriksson i Grällstas ledarstab.

Den andra halvlekens första halvtimme bjöd inte på så många målchanser utan mer spel på mittplan.
Grällsta har ett par halvlägen där avslutet hamnade utanför målramen och FC Sporting hade några ofarliga avslut som duktige Jesper Andersson inte hade några större problem att klara av.

Giffarnas 2-0 kom just med kvarten kvar och återigen var det August Dalfjord som var sist på bollen.
Efter målet gick luften ur gästerna som gjorde några halvtappra försök. De ledde dock till att GIF kunde kontra och sånär göra ytterligare mål. Men 2-0 blev slutresultat.

– Backlinjen ska ha ett väldigt plus för stabilt spel och fint lugn, säger Emil Eriksson som utöver backlinjen också framhäver Fredrik Ohlson, Hossein Rezai, Jesper Andersson och målskytten Dalfjord.

Nästa helg väntar derby för Grällsta IF då de på söndagen möter FK Sala på bortaplan.
En match som är Grällstas sista match på vårsäsongen då de står över den sista omgången.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer