Filip Norgren, Leon Andersson, Adam Hagman, Simon Ericsson, Eric Boström. Foto: Privat


Femte raka – och fortsatt serieledning

Norrby SK 9 månader sedan

Norrby SK går verkligen som tåget i division 5. Det blev inte tvåsiffrigt mot Surahammars FK, men 5-1 (3-1) betyder att NSK är fortsatt serieledare och också inkasserade sin femte raka seger.
– Det är kollektivet som gör det, säger Lucas Skillström i ledarstaben.

I inledningen av matchen får Surahammar ett friläge som Tomas Skog i NSK-målet gör en kanonräddning på.
En kvart in i matcher tar Sura ledningen men där tog det roliga slut för hemmalaget.
– Det var aldrig riktigt någon oro. Vi känner att vi har matchen även efter deras ledningsmål, säger Lucas Skillström.

NSK var det starkare laget även denna torsdag och vände i den första halvleken genom mål av Adam Hagman, Filip Norgren och Simon Ericsson.
– “Hagges” mål var riktigt fint efter en hörna. Sedan var det kul att Filip Norgren får göra sitt första mål för klubben.

Ja, efter en svag start jobbade sig NSK in i matchen och när det stod 3-1 i paus kändes det också som att den femte raka segern var nära.
– Som helhet är det bra. Vi känner att vi är det bättre laget när vi spelar som vi ska. De hotar inte så mycket. De hade ett friläge i inledningen och målet. Annars har de inte så mycket.

Den andra halvleken bjöd också på bra spel från Norrby SK:s sida med mer tålamod i spelet. Den andra halvleken bjöd också på matchens snyggaste mål.
– Leon Anderssons skott från distans som går ribba in. Det var snyggt spel innan också, säger Lucas Skillström som hyllar kollektivet:

– Kul att många får göra mål. Vi har bud på fler mål också. Men det är kollektivet som gör det idag. Vi släpper in ett tidigt mål men vi tar tillbaka taktpinnen. Om jag ska nämna någon är det William Niemi-Carlsson i den defensiva mittfältsrollen samt att avbytarna stod för pigga inhopp.

Vem som gjorde Norrbys 4-1-mål? Jo, det var så klart skyttekungen Eric Boström som gjorde sitt 17:e (!) mål för säsongen.

Nästa match spelar NSK kommande torsdag, då hemma mot Sörstafors-Kolbäck.

Aktuell tabellSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer