Norrby SK:s U-lag. Foto: Privat


Norrby SK:s andralag nära andra trepoängaren

Norrby SK 9 månader sedan

När Tilde Ljung satte 4-2 för Norrby SK:s andralag i division 5 västra damer såg det väldigt bra ut för NSK. Men två snabba mål från gästerna IF VP Uppsala gjorde att matchen slutade oavgjort 4-4 (1-1).
– En riktigt skön insats, säger Douglas Johansson, ledare i NSK.

Norrby SK 2 har gått tungt den här säsongen och när andraplacerade IF VP Uppsala stod näst på menyn var det nog många som trodde att NSK skulle gå tomhänta från drabbningen.
Men NSK studsa tillbaka efter 1-15 senast mot Danmarks IF 2.

Det stod 1-1 i halvlek efter att Tilde Ljung först gjorde 1-0 efter 19 minuter. IF VP kvitterade dock med fem minuter kvar av halvleken.

Den sista halvleken blev målrik och svängig. 1-1 blev 1-2. 1-2 blev 3-2. Nathalie Johansson och Elsa Forsberg såg till att ge NSK ledningen och sedan skulle alltså Tilde Ljung göra sitt andra mål för dagen och därmed också ge NSK ett kanonläge att ta säsongens andra seger.

Men tyvärr för Norrbys del kunde IF VP inom loppet av några minuter både reducera och kvittera. 4-4 slutade matchen och poängen gjorde att NSK klättrade en placering, till nionde plats.
– Vi är ändå nöjda med en poäng ändå. VP var duktiga och det syntes att de hade några bra spelare men spelar vi så här så kan vi ruska om alla lag i serien, säger Douglas Johansson.

– Rutinerade Evelina Back är med och är grym på att snacka. Agnes Vilén i mål gör det också riktigt bra men samtidigt ska alla spelare ha beröm för sin insats.

Nästa match för Norrby SK 2 spelas kommande söndag på bortaplan mot Procyon BK som har tre poäng mer än Norrby men också tre matcher färre spelade.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer