Inte etta i serien men på Heta Listan placerar de sig högst

Heta Listan, Nyheter 9 månader sedan

Den lokala fotbollen är het vilket gör att den här veckans Heta Lista också är glödhet.

Precis som vanligt är konkurrensen på Heta Listan stenhård.
Det är många lokala lag som presterar riktigt imponerande insatser, och flera är serieledare.
Ett lag som inte leder serien men som ändå vunnit samtliga matcher den här säsongen är Harbo IF som istället får förstaplatsen på den här listan.
Många kanske undrar var Sala FF:s damer tagit vägen? Ja, de är serieledare men då de inte spelat match på drygt två veckor får de faktiskt ändå anses lite för ljumna för den här listan.

Heta Listan hittar ni varje måndag och den kan innehålla spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll att göra.
Har du något hett att förmedla oss och som kan platsa på Heta Listan?
Hör av dig!

1. (4) Harbo IF.
Sju raka segrar, varav tre i derbyn mot de övriga lokala lagen från Heby kommun. I fredags vann de komfortabelt mot Runhällens BoIS hemma på Marmorvallen och befäste sin andraplats i serien.
För trots sju raka så ligger de tvåa. Vaksala SK 2 har även de vunnit samtliga matcher hittills samt att de spelat en match mer än HIF.
Just Vaksala SK 2 är Harbos nästa uppgift i division 6 västra.

2. (2) Norrby SK:s herrar
Nykomlingen fortsätter att imponera. Efter två matcher med tvåsiffrigt framåt blev det en ny seger senast, 5-1 mot Surahammars FK. Tre matcher återstår av våren och NSK har goda poängchanser i samtliga matcher.
Serieledning, 39 mål gjorda och ett härligt flyt. Det ser väldigt ljust ut för NSK.

3. (ny) Sala FF:s herrar.
Segern senast mot Sandvikens AIK gör att SFF på allvar är med i toppstriden i division 3 södra Norrland. 2-1 var i underkant och faktum är att segern var SFF:s tredje raka. Nu ligger de trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Slätta SK och fyra poäng bakom serieledande Kvarnsvedens IK.
Upp till bevis nu när de på vårens tre sista matcher möter Söderhamns FF (femma) samt Slätta och Kvarnsveden.

4. (3) Norrby SK:s damer.
Det är svårt att rucka Norrbys damer på den här listan. Nu fick de “bara” 1-1 och segersviten bröts. Men att få med sig ett oavgjort resultat från ett svårt bortamöte mot en toppkollega är meriterande. Samtidigt kommer inte IFK Hallsberg 2, som de mötte, närmare i tabellen.
NSK leder fortsatt serien med en poäng men har också en match mindre spelad än tvåan Scandinavian FC Örebro.

5. (ny) Derbyn.
Harbo IF mot Runhällens BoIS i division 6 i fredags lockade 126 åskådare. Division 7-derbyt på söndagen mellan FK Sala och Grällsta IF lockade 206 åskådare.
Den lokala fotbollen är het, precis som vädret. Och när det vankas derbyn blir det ofta mer känslor än vanligt, men också mer publik än vanligt.

Ut från listan: Sala FF:s damer, tre mål eller mer.

På väg in: Kommunmatchen, Heby AIF:s andralag  samt tre mål eller mer.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer