Aleksander Ahlström i Sala FF-dressen. Foto: Niclas Bergvall


Nu är Aleksander Ahlström skadefri och “fit for fight”

Sala FF 9 månader sedan

På fredag i SA-triangeln kan han ställas mot sina gamla klubbkompisar, Aleksander Ahlström är äntligen skadefri och ska försöka slå sig in i Sala FF:s startelva. – Det är alltid roligt att möta folk man har spelat fotboll med tidigare, säger Aleksander inför matcherna på Furuvallen på fredag.

Sala FF har gjort en strålande vårsäsong. De parkerar på andra plats i division 3 södra Norrland under sommaruppehållet. Den placeringen betyder kval till tvåan när serien ska summeras i höst. I de två avslutande matcherna på våren blev det segrar mot de andra två topplagen Kvarnsveden och Slätta.

En anledning till att Sala FF är med uppe i toppen av serien är att laget varit förskonade från många avstängningar och skador. Så därför har det varit kontinuitet i startelvan.

Igår måndag körde Sala FF igång höstsäsongen och det är hårdkörning direkt. Träning måndag till torsdag. SA-triangeln på fredag i Tärnsjö där Sala FF är titelförsvarare. På onsdag nästa vecka spelar de semifinal i TV021-cup på Lärkan mot Skiljebo SK. Höstpremiären i serien spelas hemma nästa lördag då Årsunda IF kommer på besök.

Några spelare provtränar med klubben för ett eventuellt höstkontrakt och en spelare är skadefri efter att han gjorde sig illa tidigt i våras. Han kom till Sala FF hösten 2017 från Tärnsjö IF. En ung lovande fotbollsspelare som klubben trodde på väldigt mycket. Nu ska han visa vad han går för den unga Harbokillen Aleksander Ahlström.

Du skadade dig precis före seriepremiären och har inte spelat en enda minut under våren. Är du helt skadefri nu?
– Ja precis, träningen innan seriepremiären stukade jag foten rejält, jag har inte haft någon tur när det gäller skador denna säsong, men nu efter uppehållet är jag skadefri och spelsugen.
Förra säsongen representerade du Tärnsjö IF när det spelades triangel och du gjorde mål i segermatchen mot Heby AIF. I år får du möta dina gamla klubbkompisar, hur känns det?
– Det är alltid roligt att möta folk man har spelat fotboll med tidigare.
Ni verkar ha en fin stämning i truppen men hur jobbigt är det att sitta på bänken och vänta på inhopp?
– Stämningen i laget är fantastisk, det är något speciellt. Att vänta på inhopp är ju så klart jobbigt, men jag tror också att man blir motiverad och taggad av det.
Sala FF är topplag efter våren på en andraplats efter Kvarnsveden, känns det som att det kan gå hela vägen mot division 2?
– Jag tror absolut att vi kan gå hela vägen till division 2.
Det blir en tuff start på höstsäsongen med träning fyra träningar och matcher på fredag kväll, har du skött sommarträningen under ledigheten så du slipper träningsvärken?
– Träningsvärken blir nog inga problem.
Höstpremiär hemma mot Årsunda 4 augusti, får vi se Aleksander Ahlström i startelvan då?
– Det är bra konkurrens i laget, men allt kan hända. Vi får se.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤