Viktoria Andersson, Östervåla IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Viktoria och Pernilla gjorde fyra var när Knivsta krossades

Östervåla IF 6 månader sedan

Det var inget snack om saken på Lundavallen idag, lördag, när Knivsta IK var på besök för match i Upplandstrean. Hela 10-2 vann Östervåla IF med. Viktoria och Pernilla Andersson gjorde fyra mål vardera.
– Vi gjorde en en fantastisk match mot Norrby SK i triangeln men det här var strået vassare, säger tränare Fredrik Nilsson.

Östervåla IF:a damer spelade på lördagen höstpremiär mot Knivsta IK på Lundavallen.
Det är en haltande serie på grund av att två klubbar har utgått under säsongen.

Leder serien gör Upsala IF med Östervåla på andraplats.
Om ÖIF plockade en trepoängare skulle det betyda serieledning men då har Upsala IF två matcher mindre spelade.

Motståndaren idag, Knivsta IK,ligger på fjärde plats och avslutade vårsäsongen med att plocka en pinne mot serieledaren, det skulle bli intressant att få se hur Östervåla stod upp i höstpremiären.

Många åskådare hade tagit sig till Lundavallen när klubben arrangerade fotbollens dag och de fick se ett överlägset hemmalag som krossade motståndarna.
– Vi gjorde en en fantastisk match mot Norrby SK i triangeln, men det här var strået vassare, säger tränare Fredrik Nilsson.

Redan i halvtid var matchen redan avgjord. 1-0 Pernilla Andersson och 2-0 Viktoria Andersson.
Därefter tappar hemmalaget lite i positionerna och Knivsta sticker upp och reducerar. Viktoria Andersson gör 3-1 och Olivia Erngren sätter halvtidsresultatet till 4-1.

I andra halvlek ångar ÖIF vidare och målen trillar in. 5-1 gör Ida Segelsbo. Sexan och sjuan kommer från Viktoria Andersson.
Därefter avslutar Pernilla Andersson med ett äkta hattrick.
Alldeles i slutet kommer en reducering till 10-2 när målvakten Angelica Lennartsson har solen i ögonen.
– Jag är så otroligt nöjd med hela truppen. Vi håller snacket uppe och vi rullar boll på ett fantastiskt sätt. Angelica i målet gör sin bästa match hittills, säger Nilsson och fortsätter:
– Pernilla och Viktoria ska hyllas extra förstås som gjorde fyra mål var. Madelen Lindström och Ida Segelsbo vill jag också nämna, säger en glad och nöjd Fredrik Nilsson.

Det blir nu ett långt uppehåll för Östervåla IF som spelar nästa match den 1 september. Då mot Upsala IF som nu fick lämna ifrån sig serieledningen till Östervåla IF men med två matcher mindre spelade.


  • Betyg   Viktoria Andersson
  • Betyg   Pernilla Andersson
  • Betyg   Ida Segelsbo


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer