Jimmy Sahlestedt och Marcus Johansson MSK Martin Lindbom och Stefan Granlund Haif Foto: Ove Eriksson


Delad pott i traditionella veteranmatchen på karnevalslördagen

Heby AIF, Morgongåva SK 8 månader sedan

Traditionsenlig veteranmatch på Tegelvallen när det är karnevalslördag. Det var Heby AIF:s och Morgongåva SK:s veteraner som drabbade samman. Matchen slutade 2-2 efter sen kvittering av Heby AIF.
– Jag är besviken. Med det lag vi har idag ska vi ta det här, säger Heby AIF:s coach Pelle Johansson.

Det har spelats veteranfotboll på Tegelvallen i samband med karnevalen i många år.
Det var inget undantag i år heller när Heby AIF:s och Morgongåva SK:s veteraner drabbade samman.

Det har inte alltid varit de båda klubbarna som mötts, tidigare var det utflyttade veteraner i Heby AIF som mötte dem som stannat kvar i tegelmetropolen.

Det var en glad stämning på Tegelvallen innan matchen men samtidigt lite dov på något sätt.
Det kunde ha att göra med att karnevalsfestligheterna startade redan på fredagskvällen och veteranmatchen hade kickoff redan klockan 10.00 på lördagsförmiddagen.

Sala-Heby Fotbolls utsände uppmanades av Heby AIF:s coach Pelle Johansson att ta lagbilderna före matchen för annars var det risk att alla inte skulle bli med på bild.

Domaren Håkan Klinga blåste igång matchen och det var Heby AIF som radade upp chanser.
Morgongåva SK var inte över mittlinjen de första tio minuterna.

MSK jämnade ut spelet och i 18:e minuten ropade de på straff men domaren, som inte gärna kom ut från mittcirkeln under matchen, hade faktiskt gjort det vid det här tillfället men var på fel sida av planen och hade cirka 60 meter till situationen. Det man inte ser kan man inte blåsa för.
Bildbevis på Klingas position nedan.

Ett par minuter senare frispelas Calle Haavisto som förmodligen blev förvånad över att bli så fri så det knöt sig när han skulle överlista MSK:s målvakt Erik Wennman.
Spelet böljar fram och tillbaka, i den 23:e minuten har MSK ett jätteskott från 30 meter som Hebys målvakt Matthias Lundström tippar till hörna.

Det är mest boll för Morgongåva SK den sista tio minuterna av första halvlek men det är Heby AIF som tar ledningen en minut före vilan och målskytten heter Stefan Granlund.

En liten bit in på andra halvlek får Haif en frispark i ett ypperligt läge. Ett läge som Martin Lindbom aldrig släpper ifrån sig.
Klockrent i ribban så målställningen darrar nog fortfarande.

Det var ett Heby AIF som förmodligen kände sig som segrare redan här men 20 minuter före slutet kommer kvitteringen till 1-1. Målskytt för MSK var Marcus Johansson.

Det är mycket MSK efter kvitteringen och någon TV-räddning av Mattias ”Lunken” Lundström i Hebymålet fick vi också se.

Offensiven från MSK ger också utdelning i ett ledningsmål till 2-1 och det är Jimmy Sahlestedt som sätter den.

Strax efter ropar Morgongåva SK på straff igen men domare Klinga friar igen och den här gången helt rätt. Efter matchen hör vi nämligen Handrin Thunqvist säga följande samtidigt som han håller sig om en ond arm.
– Hade jag vetat att han inte skulle blåsa så hade jag inte “filmat” så hårt.

Det var lite chockartat i Heby AIF efter att MSK vänt matchen. Med mittfältsmotorn Robert Bosell som spelfördelare trodde de säkert på en säker seger.

Det skulle bli ett mål till i matchen när det är en minut kvar trycker Martin Lindbom in 2-2.

Hebys coach Pelle Johansson efter matchen.
– Jag är besviken. Med det lag vi har idag ska vi ta det här.

I Hebys startelva kunde vi se Jan-Ove Bosell som har varit veteran länge. Nu fick han spela tillsammans med sin son Robert.
– Det var andra gången jag spelade med honom. Första gången var på Våla-Hebydagen men nu är karriären över, säger en trött Jan-Ove.

Morgongåva SK

Bakre raden: Mikael Hanning, Niklas Ahlm, Daniel Hernesson, Hasse Bäckström, Niklas Larsson, Erik Wennman, Jocke Masonen, Jörgen Larsson,
Främre raden: Jimmy Salestedt, Andreas Cajander, Handrin Thunqvist, Marcus Johansson, Åke Jansson, Anders Ryström, Ralf Edman, Richard Bertilsson, Salem Kurdu Bakir.

Heby AIF

Bakre raden: Matthias Lundström, Daniel Johansson, Patrik Johansson, Jan-Ove Bosell, Peter Norling, Robert Bosell, Tommy Johansson, Stefan Granlund, Pelle Johansson.
Främre raden: Olle Hedlund, Markus Gavelin (Bengtsson), Calle Haavisto, Martin Lindbom, Claes Eklund, Thomas Fange, Johan Namerius, Mirza Dresevic.

På lagbilderna ser de glada och pigga ut, annat var det efter matchen och idag söndag är det säkert några spelare som är stela i kroppen.
En trevlig tradition med veteranfotboll på karnevalslördagen avslutades i klubbstugan “Kruset”. Där hade Haif-nestorn Sven Bengtsson dukat fram sill och potatis till båda lagen.

Sedan fortsatte karnevalsfestligheterna och många trötta spelare var glada att det är ett år till nästa match.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤