Linda Johannesson, Norrby SK. Foto: Sala-Heby Fotboll


Norrby SK:s damer tillbaka på vinnarbanan

Norrby SK 7 månader sedan

Efter två raka förluster och ett något stukat självförtroende reste sig Norrby SK och vann med förkrossande 9-1 (4-0) mot Tillberga IK. En seger som gör att NSK fortsatt är i förarsätet när det gäller att ta hem damtrean.
– Vi hade kunnat göra flera mål idag, säger en nöjd Stefan Svensson, tränare för NSK.

En bra halvlek och en avslagen. Det var vad de runt 50 åskådarna på Norrbyliden bjöds på denna lördagsförmiddag.

NSK visade direkt att de var numret för stort för Tillberga IK och satte gasen i botten.
Det tog till den 13:e minuten innan utdelningen kom. Linda Johannesson kom farandes längs kanten och passade snett inåt bakåt till Ebba Falk som smällde bollen i ribban och ner på mållinjen. Där kunde Ida Svahn retsamt nicka in 1-0 i mål.

Ett par minuter senare var det dags igen då Wilma Andersson gjorde 2-0 på ett distansskott och bara minuten efter det var det Emma Löfgrens tur att nicka in en höra. 3-0 och Tillberga var ett slaget lag.

Innan halvleken tog slut hann också Elin Johansson med att skriva in sig i målprotokollet efter att NSK fint arbetat sig fram över Tillbergas planhalva.
– Vi gör en mycket bra första halvlek. Skönt att få igång spelet och målskyttet igen, även om vi hade kunnat göra ett par mål till, sa Stefan Svensson.

Den andra halvleken var inte lika välspelad utan det kändes mer som att NSK ville spela av matchen.
Det var dock hemmalaget som skapade lägena och det var inte ologiskt när Ida Svahn gjorde sitt andra och Norrbys femte efter en timmes spel.

Tillbaka i NSK var Linda Johannesson som med sina löpningar gjorde stora sår i TIK-försvaret. Hon fick också kröna sin fina insats med att göra 6-0 på sin egen retur.
– Det var roligt idag, sa Linda som inte varit med så mycket i NSK i år på grund av att hon prioriterar att spela innebandy.

– Lindas löpkapacitet är helt enorm. Hoppas vi kan få ha med henne nu på slutet, säger Stefan Svensson.

En annan som gjorde comeback var målvakten Evelina Bygg som gjorde sin första match sedan barnfödsel.
Evelina hade en relativt lugn dag på jobbet med gjorde de räddningar som krävdes. Någon nolla blev det dock inte då Tillberga IK reducerade till 6-1.
– Det kändes ändå bra idag, det var stabilt. Jag hade väl inte så värst mycket att göra, sa Evelina efter matchen.

NSK kraftsamlade sedan de sista minuterna och gjorde ytterligare tre mål innan slutsignalen. Ebba Falk, Linda Johannesson igen och Tilde Ljung stod för de målen.
– Skönt att vinna igen. Nu vill vi göra fyra bra matcher och åtta bra träningar innan säsongen är över, säger Stefan Svensson.

Aktuell tabell


  • Betyg   Elin Johansson
  • Betyg   Linda Johannesson
  • Betyg   Emma Löfgren


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤