Ebba Falk, NSK. Foto: Sala-Heby Fotboll


Norrbys damer håller ett fortsatt grepp om division 3

Norrby SK 7 månader sedan

Kampen om seriesegern ser i division 3 ut att bli ett race mellan Norrby SK och Sköllersta IF och efter söndagens seger över Garphyttans IF med 7-1 (2-0) har NSK ett starkt favoritskap. Med tre omgångar kvar är de tre poäng före tvåan och har också en väldigt mycket bättre målskillnad.
– Vi ska vara väldigt glada för dagens insats, säger tränare Stefan Svensson.

Efter två raka förluster bjöd NSK in övriga topplag till att skapa lite nerv i slutskedet av division 3 Västmanland/Örebro. Men efter 9-1 i förra omgången mot Tillberga IK och 7-1 nu mot Garphyttan ser läget ljusare ut.
NSK ligger med tre omgångar kvar tre poäng före Sköllersta IF. Dock är NSK nästan 40 plusmål bättre vilket i princip betyder att NSK “endast” behöver vinna två av de tre kommande matcherna för att säkra seriesegern.
För att säkra en plats i kommande säsongs division 2 räcker det med en seger.

Men hur var söndags bortavinst mot Garphyttans IF?
Två mål av Madelene Andersson och ett av Ebba Falk såg till att Norrby SK gick till halvtidsvila med en stabil 3-0-ledning.
– Jag var lite orolig inför matchen då Garphyttan inte förlorat så mycket, allra helst inte på hemmaplan. Och precis som förra veckan mot Tillberga IK gör vi egentligen bara en bra halvlek, sen blir det lite avslaget, säger Stefan Svensson, tränare för Norrby SK.

I den andra halvleken fortsatte NSK-dominansen och även målen fortsatte att rulla in i Garphyttans mål. Madelene Andersson gjorde 3-0 och Ida Svahn 4-0.
Sedan var det dags för Ebba Falk att utöka sin målkvot. Hennes 5-0 och 6-0 samt målet i den första halvleken betyder att hon kliver upp i delad ledning i skytteligan med sina 15 mål, lika många som Sköllersta IF:s Nathalie Lundin.
– Sjukt skönt med vinst. Även kul att göra lite mål men vi får inte riktigt till vårat spel, tyvärr. Att vara i toppen av skytteligan är ju skitkul, synd att jag inte kan tävla med Lillit i toppen nu på slutet bara, säger Ebba Falk och fortsätter:
– Men det viktigaste resten av denna säsong är att hålla mitt löfte till henne att inte ta något gult kort till. Så jag får hålla fingrarna i styr.
Lillit Ottosson ledde skytteligan ett tag men befinner sig nu i USA och missar resten av säsongen.

Även Madelene Andersson blev tremålsskytt när hon satte 7-0. Garphyttan reducerade i slutet och fastställde slutresultatet till 7-1.
Förutom tremålsskyttarna får även Elin Johansson beröm av tränare Stefan Svensson.
– Vi blir lite bekväma efter 4-0 när det är klart. Även de hade kunnat göra några mål, de hade bland annat ett par frilägen som Evelina Bygg räddade. Men nu ska vi njuta av segern i bussen på vägen hem.

Guldläge för NSK i tabellen alltså inför upploppet.
Men närmast är det cupfinal mot Västerås BK30 som gäller. På onsdag 18.00 spelas finalen på Solid Park Arena i Västerås. Mer om finalen kommer du att kunna läsa i veckan.

Norrby SK:s återstående matcher i division 3:
23/9: IFK Hallsberg 2 (hemma)
30/9: IK Sturehov (borta)
7/10: Adolfsbergs IK (hemma)

Aktuell tabell


  • Betyg   Madelene Andersson
  • Betyg   Ebba Falk
  • Betyg   Elin Johansson


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤