Johan Holm,Östervåla IF. Foto: Niclas Bergvall


Kontraktet räddat i en böljande match för Östervåla IF

Östervåla IF 9 månader sedan

Det var en match med kniven på strupen för Östervåla IF på söndagen mot Bälinge IF:s andralag.
Matchen slutade oavgjort 4-4 och det räckte till nytt kontrakt eftersom värsta rivalen om den placeringen också spelade oavgjort.
– Det var full fart framåt som gällde idag och det kan man se i målprotokollet. Så mycket tanke på försvarsspel var det inte, säger tränare Thomas Eriksson i Östervåla IF.

Sista omgången i division 6 västra Uppland och en väldigt viktig match för Östervåla IF hemma på Lundavallen när Bälinge IF:s andralag kom på besök.
Poäng betyder nytt kontrakt i sexan.

Det var Sunnersta AIF:s andralag och Östervåla IF som slogs om att undvika näst sista platsen i serien. Sunnersta AIF som samtidigt spelade bortamatch mot Morgongåva SK.

Det var en hafsig match i Östervåla på söndagseftermiddagen.
Inget ordnat spel och det böljade fram och tillbaka.
Östervåla IF hade ledningen med 3-1 i första halvleken efter två mål av Johan Holm och ett av Måns Jonsson.
Bälinge kunde också reducera till 3-2 innan pausvilan.
– Det var full fart framåt som gällde idag och det kan man se i målprotokollet. Så mycket tankar på försvarsspel var det inte, säger Thomas Eriksson i Östervåla IF.

Målen fortsatte att trilla in i andra halvleken då bortalaget kunde kvittera till 3-3 innan Östevåla IF återtog ledningen till 4-3 genom Johan Holm som därmed fullbordade sitt hattrick.
Bälinge IF kvitterade ytterligare en gång men det var i princip på matchens sista spark som de fastställde slutresultatet 4-4.
Det var en glad tränare i Thomas Eriksson efter matchen, det oavgjorda resultatet betyder att de har två lag bakom sig i tabellen och får spela i division 6 även nästa säsong.
– Ja, det ska visst räcka för Morgongåva SK och Sunnersta AIF:s andralag spelade också oavgjort så det känns skönt, säger Thomas samtidigt som han berömmer Johan Holm som han tyckte gjorde en grym match.

Säsongen är över för Östervåla IF och de klarade kontraktet med nöd och näppe med bättre målskillnad än Sunnersta AIF.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer