Stefan Svensson, tränare i NSK. Foto: Sala-Heby Fotboll.


Fulltid: Norrby SK nådde målet och är nu tillbaka i division 2

Norrby SK 5 månader sedan

Säsongen 2017 ramlade Norrby SK ur division 2 efter tre säsonger på den nivån. Men klubben bestämde sig direkt att sejouren i division 3 skulle bli ettårig. Så blev också fallet efter en fantastisk säsong där seriesegern säkrades i säsongens nästsista match.
– Vi bestämde redan på upptaktsmötet att vi skulle gå för serieseger, säger Stefan Svensson som 2018 gjorde sitt första år som tränare för Norrby SK:s damer.

Norrby SK är tillbaka i division 2 efter en väldigt övertygande säsong där de bland annat var obesegrat på hemmaplan.

NSK har bjudit på en stark offensiv och bjudit publiken på Norrbyliden på inte mindre än 30 mål på sju matcher.
Inte helt oväntat är det en nöjd Stefan Svensson som summeras sitt första år som tränare för NSK.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Säsongen blev verkligen mer en godkänd. Försäsongen var inte så bra där vi knappt vann något alls men ju närmare vi kom serien så anslöt fler spelare. Bra var också att vi fick spela med samma uppställning i många matcher, säger Stefan Svensson.

Er målsättning var att vinna serien, något ni lyckades med. Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi bestämde på upptaktsmötet att vi skulle gå för serieseger. Sedan vet man att det är svårt att vinna en serie men jag tycker att vi har klarat av säsongen på ett galant sätt. Även fast vi åkte på två förluster ganska tidigt på hösten så reste vi oss och vann.

Vad har fungerat bäst?
– Anfallsspelet där kantspelet varit det som fungerat bäst och att vi försökt spela så mycket som möjligt med ett tillslag. Sedan att tjejerna visat sig vara en helt underbar grupp.

Vad har fungerat mindre bra?
– Finns inte så mycket att klaga på. Kanske att division 3-spelarna har tränat sämre än de gjorde under vårsäsongen.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Madelene Andersson som tog steget ner som mittback och varit helt fantastisk. Elin Johansson och Emma Löfgren på mittfältet har också stått för jättebra säsonger.

Vad har varit säsongens höjdpunkt?
– Seriesegern naturligtvis! Sedan finns matchen mot Gideonsbergs IF i semifinalen av TV021-cupen på näthinnan då vi var ruskigt bra. Alla gånger vi är på Norrbyliden måste jag också nämna med den helmysiga anläggningen. Sedan var det så klart också en höjdpunkt att herrlaget vann så det blev en dubbel för klubben, säger Stefan Svensson.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer