FK Sala. Foto: Niclas Bergvall


FK Sala vill ta nästa steg – ”Vet vad som krävs”

FK Sala 4 månader sedan

Säsongen 2018 spelade nystartade FK Sala i seriespel för första gången. Det slutade med en femteplats i division 7 östra, som innehöll sju lag. Nästa år siktar laget högre.
– Första året var ett läroår, nu vet vi vad som krävs. Klubbens filosofi kommer fortsatt att följas men förhoppningen är att det kommer bli lite bättre och lite seriösare, säger klubbens grundare och spelande tränare Samuel Sillén.

Det blev alltså en femteplats för FK Sala under premiärsäsongen efter fem segrar och sju förluster på tolv omgångar.
Då ska det också påpekas att två av vinsterna kom efter att motståndarna använt sig av otillåtna spelare.
– Synd så klart att matcher ska avgöras på det sättet. Det är det tråkiga med att starta i lägsta divisionen, det finns för många som är oseriösa, säger Samuel Sillén.

FK Sala spelade för övrigt i samma serie som Grällsta IF och lyckades vinna derbyt hemma på Annedal med 1-0.
En match som Sillén minns med glädje.
– Det var säsongens bästa match, säger han om trepoängaren mot blivande seriesegraren.

På Västmanlands Fotbollförbunds repskapsmöte den 12 december ska det beslutas om reservlagen ska in i seriepyramiden, något som gör det svårt att sia om hur 2019 blir.
– Förra året var vi 14 division 7-lag i två serier. Om motionen går igenom blir det intressant att se vad det betyder. Blir det större sjuor, eller blir det en division 8-serie? Hur många lag kommer anmäla ett andralag och så vidare, säger Samuel Sillén.

Vad som än händer i seriepyramiden kommer som sagt FK Sala växla upp något, bland annat med fler träningar.
– En bättre försäsong än senast behövs. Det märktes att vi inte hade samma ork. Det kommer fortsatt att vara en ”riktig” träning i veckan men förhoppningen är att kunna sno Norrby SK:s lyckade koncept med en veteranträning i veckan. Då kan de spelare som kan och vill erbjudas en träning till i veckan.

Tre nya spelare har skrivit på för FK Sala och ytterligare några har varit med och tränat. Samtidigt är det några från förra året som är lite osäkra för 2019.
– Logiskt vid den här tidpunkten av säsongen. Klart är att vår målvakt Matt Ross lämnar då han flyttar hem till Australien. Så en ny målvakt är hög prio. Sedan vore en assisterande tränare och/eller lagledare önskvärt.

Nyförvärven är William Bosell (från Heby AIF), Sonny Johansson (från Grällsta IF) och Erik Wiklund (från Norrby SK).
– William är en ung, spännande spelare som tränat med oss ett tag. Riktigt kul att han kommit.

Men mycket kommer att vara sig likt även nästa år.
– Första året var ett läroår, nu vet vi vad som krävs. Klubbens filosofi kommer fortsatt att följas men förhoppningen är att det kommer bli lite bättre och lite seriösare, säger Samuel Sillén.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤