Hersi Musaazi "Evan" Isse Sala FF


Försvarsspelare från Kronoberg klar för Sala FF

Sala FF 3 månader sedan

Sala FF förstärker med en försvarsspelare med rutin från division 2. 25-årige Hersi Musaazi Isse, som har flyttat till Sala från Kronobergs län, har anslutit till truppen.
Det är ytterligare någon spelare som har provtränat med klubben och det kan eventuellt bli flera nyförvärv innan serien kör igång.

Sala FF förstärker ett par veckor före seriepremiären med en spelare som spelat några säsonger i division 2.
Han heter Hersi Musaazi Isse men kallas för “Evan” och är 25 år.

Vilka klubbar har du spelat i och i vilka divisioner ligger de?
– Jag har spelat för många olika klubbar på olikar nivåer bland annat Sufstars FC i division 3 som senare döptes om till Växjö United, Räppe GOIF division 2 och Älmeboda division 2.

Position på plan som du helst spelar?
– Jag tycker mest om att spela som högerback och attackera försvarare men olika tränare använder mig i olika positioner.

Varför blev det Sala FF för dig?
– Efter några år i Kronoberg, bestämde jag mig att testa någonting nytt i mitt fotbollskarriär. Det var på grund av coach Rigest Hysko. Jag träffade honom och vi fick bra kontakt.

Har du hunnit se din nya hemstad och vad är första intrycket?
–  Jag har redan hittat känslan i min nya stad och trivs mycket bra här. Fantastiska nya arbetskamrater och fotbollsfamiljen  Sala FF, avslutar “Evan” som i morgon, lördag, ska spela match med sina nya klubbkompisar mot seriekollegan Strömsbergs IF på bortaplan.

Sala FF:s spelande tränare Rigest Hysko säger så här om sin nya spelare.
– Han tog kontakt med mig redan förra sommaren och var med på några träningspass när han var på besök i Sala. Jag ville ha över honom redan då men det gick inte för han stod under kontrakt med sin dåvarande klubb. Under vintern har vi haft kontakt och nu är han här.
Vad har han för kvalitéer?
– Han är snabb både med och utan boll. Läser spelet väldigt bra och är mycket säker med bollen, säger Hysko.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer