Balen Nouri, Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Södra Norrlandstrean – Omgång ett

Heby AIF, Sala FF 2 månader sedan

Ett litet sammandrag av den första omgången i division 3 södra Norrland. 23 gula kort, ett rött och 27 mål blev det i de sex första matcherna. Bollnäs GIF som kommer från tvåan kammade noll poäng och i nykomlingsmatchen vann Rengsjö. Sala FF vann i hemmaborgen men Heby AIF fick åka hem tomhänta från Borlänge.

Bollnäs GIF FF-Sandvikens AIK FK 1-3
Först ut i seriespelet var degraderade från tvåan Bollnäs som tog emot Sandviken på fredagskvällen. En mållös första halvlek innan Lucas Sjöberg gjorde två mål efter en timme för Sandviken. Därefter tog Bollnäs över och reduceringen kom men Sandviken kunde på tilläggstid göra 3-1 och en skön trepoängare med hem i bussen.

Torsåkers IF-Rengsjö SK 0-1
Två nykomlingar möttes i den första omgången. Två klubbar som med största sannolikhet får kämpa för nytt kontrakt. På Rengsjös hemsida sägs det att det var hafsigt spel och det mest positiva var trepoängaren. Båda klubbarna tilldömdes en straff och båda missade att göra mål. Rensgjös segermål kom efter en hörna i första halvleken.

Strömsbergs IF-Säters IF FK 4-3
Degraderade från division 2, Strömsberg tog emot Säter i premiären. Säter tog ledningen med 1-0 efter fyra minuter men Strömsberg vände till 2-1 innan halvtidsvilan. Det var Simon Sturesson som gjorde båda målen och han beskrivs så här på Säters hemsida. Tvåhundra centimeter långa Simon Sturesson nickade in 2-1. Vi kan väl säga till övriga lag att det är en kille att se upp för på fasta situationer under säsongen.
Säter kvitterade i andra halvleken på en straff men rutinerade Strömsberg kunde göra två mål till och matchen var avgjord i den 90:e när Säter får en ny straff och reducerar till 3-4.

Sala FF-Slätta SK 2-0
Det kom 204 åskådare till Lärkan för att se förra årets tvåa och trea mötas i premiären. Visst var det väl lite premiärnerver men det gick snart över för Sala FF som sista timmen ägde matchen. Slätta hade dock chanser till att göra mål också men Emil Pettersson gjorde några svettiga räddningar. Premiärskytt blev Jakob Eklund, Sala FF:s meste målskytt genom alla tider. En rättvis hemmaseger.

Fagersta Södra IK-Avesta AIK 4-2
Seger hemma på Fagerlidens konstgräs för Fagersta som säger att de ska bli ett topplag. För motståndet stod nykomlingarna Avesta AIK. Det blev en kanonstart och mål redan i den första minuten för Fagersta. Två mål till innan pausvilan och 3-0 verkade kassaskåpssäkert.
I andra halvlekens minut 47 reducerar Avesta och en minut senare har Fagerstas ledning krympt till 3-2. Det är match igen men hemmalaget kan rida ut stormen och punkterar den nio minuter före slutsignalen. En värdig vinnare av matchen.

Forssa BK-Heby AIF 4-3
I Borlänge möttes nykomlingarna Forssa BK och Heby AIF. Ett Forssa BK med många nya spelare enligt Tony Mattsson i Haif som tror att många lag kommer att få problem med dem. Tony säger också att det var en välförtjänt seger. Matchen svängde fram och tillbaka. Ledning för Forssa som vände till ledning 3-1 till Heby AIF och sedan vände Forssa återigen tillbaka med att göra tre mål. Heby AIF fick Stephen Komaketch utvisad i slutet av matchen och han missar matchen hemma mot Fagersta på långfredagen.

Aktuell tabell

 Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer