Lillit Ottosson. Foto: Privat/Sala-Heby Fotboll


Guess who’s back? Lillit is back

Norrby SK 2 månader sedan

Hon lämnade Sverige lagom till upploppet av serien förra säsongen för studier i USA. Därför missade Lillit Ottosson alla festligheter när Norrby SK:s damer vann division 3 och åter tog steget upp i division 2.
Men nu är hon tillbaka och ser fram emot en rolig, men svår, säsong.
– Det kommer så klart att bli en mycket tuffare säsong i år, men jag tycker ändå att det är i division 2 vi hör hemma, säger Lillit.

Lillit Ottosson stod, precis som hela Norrby SK, för en strålande säsong 2018.
Hennes tolv mål på tio matcher placerade henne på en delad femteplats i skytteligan, men då missade hon alltså de fem sista seriematcherna samt länscupsfinalen mot Västerås BK 30.

I stället var det ett halvårs studier på universitet i Silicon Valley i västra USA som gällde.
Men nu är hon tillbaka, taggad till tusen.
– Det känns bra att vara tillbaka! Jag trivs himla bra både med att bo i Sverige och att träna och spela match med mitt favoritgäng i NSK.

Hur skulle du sammanfatta äventyret i USA?
– Kul och lärorikt. Det var spännande att få uppleva miljön på ett riktigt toppuniveristet, och att få en inblick i det annorlunda livet i Silicon Valley. Men jag längtar inte tillbaka. Jag trivdes bra där, men jag trivs ännu bättre hemma i Broddbo.

Även om studierna var prio ett så fick även fotbollsskorna hänga med till andra sidan Atlanten, dock var det inte lika allvarligt som hemma på Norrbyliden.
– Jag spelade i en liga som motsvarar Korpen, för skojs skull och för att träffa lite folk. Det var minst sagt annorlunda jämfört med mitt fotbollsspelande i Norrby. Alla kom tidigast precis till matchstart, vi förlorade varenda match och jag var bland de yngsta i laget där flera var en bra bit över 40. Men det var kul det med, säger hon.

USA-resan innebar att hon gick miste om guldfirandet när Norrby SK efter endast ett år i damtrean åter tog steget upp i division 2.
– Det var såklart supertråkigt att inte kunna vara hemma och delta i de sista matcherna och i firandet. Men jag höll mig uppdaterad när laget spelade och kände mig ändå delaktig tack vare mina fina lagkompisar som dessutom fixat en extra fin guldhatt till mig.

Men nu läggs firandet åt sidan för nu är det åter hårt jobb som gäller när nykomlingen NSK ska ta sig an uppgiften att i första hand klara kontraktet, i andra hand etablera sig i serien.

Efter en ganska rörig försäsong är det på lördag dags för seriepremiär mot Gideonsbergs IF.
– Det kommer såklart att bli en mycket tuffare säsong i år, men jag tycker ändå att det är i division 2 vi hör hemma och jag ser fram emot att se hur vi klarar utmaningen tillsammans. Det kanske blir lite tufft innan vi kommer in i tempot, men jag tycker att vi har ett lag med bra potential att bli ett etablerat division 2-lag.

Ni har haft en ganska tung försäsong resultatmässigt, du som varit ifrån laget en period, märker du någon skillnad på truppen då och nu?
– Nej, egentligen inte. Motståndet har generellt varit tuffare än förra säsongen och vi har inte haft samma möjlighet till kontinuitet i laguppställningen på grund av skador och sjukdom. En kul förändring är att vi fått några bra nyförvärv och att flera av de yngre spelarna tagit stora kliv sedan förra säsongen.

En stukad fot i den sista korpmatchen i USA har ställt till det något för Lillit under försäsongen men precis som att formen varit uppåtgående kom nästa smäll i Inovacupen i söndags då hon stukade den andra foten så illa att premiären på lördag får följas från sidlinjen.
– Jag går inte på foten än, så jag tror tyvärr att det ska mycket till för att jag ska kunna komma tillbaka till på lördag. Kan jag inte spela ser jag ändå fram emot att heja fram de andra till ett bra premiärresultat från bänken.

Norrby SK spelar seriepremiären på Lärkans konstgräs på lördag, matchstart klockan 12.00.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer