Norrby SK. Ida Svahn, Madde Andersson och Elin Johansson. Foto: Niclas Bergvall


Seriestart: Tuff säsong väntar för nykomlingen Norrby SK

Norrby SK 2 månader sedan

Norrby SK:s damer gick genom division 3 som en ångvält förra säsongen. Efter 14 segrar på 18 matcher och hela sju poäng före tvåan i serien blev NSK åter klara för division 2.
Men försäsongen har lämnat en del att önska och i premiären på lördag väntar tuffast möjliga uppgift när seriefavoriten Gideonsbergs IF står för motståndet.
– Jag tror ingen tror på oss på lördag utom vi själva men vi ska göra allt vi kan, säger Stefan Svensson, tränare i NSK.

Norrby SK stod för en snudd på succéartad säsong som alltså slutade med serieseger i division 3 och även final i länscupen.
När klubbens herrar samtidigt vann division 5 blev det en ordentlig fest när säsongen skulle sammanfattas.

Nu är guldhattar, serpentiner och glittret bortstädat och Norrbys damer har fokuset inställt på en tuff säsong som nykomlingar i division 2.

Seriepremiär mot Gideonsbergs IF, är ni redo?
– Vi är så redo vi kan bli med allt som varit under försäsongen. Klart att det blir tufft när vi ska upp en division samtidigt som att vi inte kunnat spela ihop en elva. Vi testade lite ny taktik på Inovacupen den senaste helgen som jag tycker gick bra. Vi fick ändå göra åtta mål framåt, sedan tycker jag inte att resultatet speglar insatsen i 0-4-förlusten mot Östervåla IF. Det blev tungt i den matchen med två skador de första tio minuterna. Överlag är det lite oroväckande med de skador som vi fått under försäsongen, säger Stefan Svensson.

Vad kan man förvänta sig av er den här säsongen?
– Vi har satt upp målet att hålla oss kvar och det är väl det som gäller. Sedan är det naturligtvis att man går in för att vinna varje match men vi kommer troligen vara bland de fyra sämsta. Så det gäller att vinna rätt matcher mot de rätta lagen. Måste väl erkänna att det är svårt att ha riktig koll på motståndarna så det är lite svårt att sia. Att inleda mot Gideonsbergs IF är väl kanske inte den enklaste premiären heller. Vi kommer inte riktigt att kunna spela på samma sätt som vi gjorde förra året med mycket kantspel utan vi får grisa lite mer. Fasta situationer blir livsviktigt. Men sedan är det klart att prio ett är att ha förbannat kul.

Hur har försäsongen varit?
– Den har tyvärr varit ganska stökig. Det har varit inställda matcher, sjukdomar och skador i laget och hit och dit. Om man jämför med förra årets försäsong så vann vi inte så många matcher då heller. Men tjejerna har legat i och tränat kopiöst, vi är nog bättre tränade i år. Men den röriga försäsongen har gjort att många spelare har fått spela på ovana situationer. Vi har gjort så gott vi har kunnat.

Vilka blir nyckelspelare?
– Det är viktigt att Elin Johansson gör samma säsong som förra på mittfältet. Ida Svahn blir viktigt med hennes löpkapacitet. Sedan kommer Evelina Bygg i mål att få jobba hårt tillsammans med Madelene Andersson i mittförsvaret. De är de fyra som blir viktiga att ha med i samtliga matcher.

Är det någon spelare som överraskat lite extra under försäsongen?
– En som varit med en del nu på slutet är Sara Larsson som tagit stora kliv. Julia Tengvall som är ny från Sala FF har också tagit en del kliv på sistone. Det känns bra att det kommit in lite nytt. Sedan måste jag nämna Ida Svahns löpkapacitet som man förvånas över hela tiden. Hon är den spelare som utmärkt sig mest under försäsongen där hon i princip spelat på alla position. Att hon klarar av att spela på alla positioner är starkt, avslutar Stefan Svensson.

Serie: Division 2 mellersta Svealand.
Tränare: Stefan Svensson (andra året).
Placering i fjol: Vann damtrean.
Nyförvärv: Julia Hammarbäck och Julia Tengvall, båda från Sala FF.
Spelarförluster: Emma Löfgren, Johanna Löfgren och Marlene Östlund har alla slutat.
Målsättning: Säkra kontraktet.
Seriefavorit: Gideonsbergs IF och IFK Västerås.
Premiär: Gideonsbergs IF på hemmaplan på lördag.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer