FK Sala


7 år sedan

Ny fotbollsklubb startar i Sala

Fotbollsfamiljen växer i Sala. Grällsta IF har tidigare meddelat att de anmäler ett herrseniorlag nästa säsong. Nu är det en helt ny klubb som är på gång. FK Sala som ska spela och träna på en anrik arena i Sala välkomnar spelare som inte är så sugna på att träna tre gånger i veckan, nu har ni chansen.

 

Nu börjar det hända grejer på fotbollshimlen i Sala. Först Grällsta IF som startar verksamheten igen och nu en ny fotbollsklubb.
Initiativtagare är Samuel Sillén, som ingår i Sala-Heby Fotboll och som spelat fotboll i Norrby SK.  Sala-Heby Fotboll ställde några frågor till Samuel om den nya klubben.

Vad ska den nya klubben heta?
– Den ska heta FK Sala.

Varför startar ni en ny fotbollsförening?
– Idén till FK Sala har funnits i många år. Jag är en väldigt ambitiös person och när jag går in för något så gör jag det till 100 procent. Jag älskar fotboll och har under alla år prioriterat det i första hand. Skippat resor, fester och andra saker. Tränat när jag varit sjuk och så vidare. Men då jag inte är någon superbra spelare så har det inte varit så mycket värt. FK Sala ska vara en klubb för de som älskar fotboll, men som kanske inte har de bästa förutsättningarna att utöva det, berättar Samuel Sillén.

Är det Lärkan som blir hemmaarena?
– Vi kommer, om allt går som det ska med de diskussioner som går nu, att hålla till på Annedal. Vi har haft ett bra snack med IFK Sala som ju håller till där. Den anläggningen känns lite mysigare än Lärkan.

Ni kommer att få starta i lägsta divisionen och med största sannolikhet derbyn mot Grällsta IF, det kan väl bli en riktig kassa-ko?
– Derbyn mot Grällsta vore läckert, vem hade kunnat tro det för något år sedan. Vi får se vad som händer.

Vilka färger blir det på matchstället?
– Då jag är Norrby SK-are djupt in i själen kommer FK Sala likt NSK vara blått och vitt.

Spelartrupp, det ska bli spännande att få höra vilka spelare ni har knutit till er och vilket är affischnamnet?
– Gällande spelare, tränare och ledarstaben känns det för tidigt att säga något. Men de som visat intresse är en härlig blandning. Spelare som spelat ganska högt i division-systemet, spelare som i år spelat i andra lag och spelare som inte spelat på många, många år.

Har ni några träningsmatcher inbokade och blir det spel i Julcupen?
– Det blir inget julcupen och träningsmatcher är för tidigt att snacka om. Det första som händer är att vi kommer att ha ett par öppna träningar i Idrottshallen här om några veckor för att se om intresset finns att dra igång det här på riktigt. Så till alla er som känner att ni slutade för tidigt, eller känner att ni inte har tid att träna två-tre gånger i veckan plus match, nu har ni chansen!

Du själv har spelat i Norrby SK den här säsongen och mest hållit till på avbytarbänken, går du direkt in i startelvan i den nya klubben?
– Självklart går jag in från start! Skämt åsido. Hela målsättningen med FK Sala är att allas insats är lika mycket värd, oavsett fysiska förutsättningar. Så om jag visar det engagemang och intresse som jag tycker jag gjort hela livet så kommer jag få speltid, likt alla andra i FK Sala som gör likadant, berättar Samuel Sillén.

Här är mobilnumret till Samuel om du är intresserad av att spela eller kanske vara materialförvaltare eller något annat i den nya klubben. 070-204 96 04Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning