BK BK Foto: privat


7 år sedan

BK BK spelar hemmamatcherna på Zinken men de är från Heby kommun

De är alla inflyttade till Stockholm, många av dem från Heby. BK BK har dragit ner på träningstillfällena efter att Daniel Cederwall bröt armen på en träning förra året. Men nästa år spelar de i Elit morgon Söder.

 

Vår huvudstad Stockholm har ju en enorm inflyttning och naturligtvis blir det några från Heby kommun som flyttar dit också.  Nästan ett helt lag från Heby AIF bor numera i Stockholm och de håller kontakten och träffas på anrika Zinkendamms idrottsplats för att spela fotboll i Korpen.

Det har gått bra för korpgänget som för två år sedan vann sin serie och i år kom tvåa. Det betyder uppflyttning till Elit morgon Södermalm nästa år. Det där med morgon betyder kickoff ungefär halv sju på morgonen.

Sala-Heby Fotboll har haft kontakt med en av spelarna i BK BK, Rasmus Eklund, för att höra lite mera om de här utflyttade fotbollsspelarna som numera skördar framgångar på Söder i Stockholm.

Vem är kontaktman och samlar ihop truppen när ni ska träna och spela?
– De ansvaret tycks Simon Olsson ta. Det är ju ingen stor trupp så vi kör en grupp på Facebook som man får kryssa i om man kan vara med på matchen eller inte. Sen när det är för dåligt med spelare så blir det panik och vi får ringa in någon. Laguttagningarna handlar mest om att ha tid och vilja att spela fotboll 06.30 en fredag morgon. Sen så brukar det oftast vara roligaste stunden på hela veckan att spela match, berättar Rasmus Eklund.

Vad heter laget?
– Vi heter BK BK, vad det betyder är en lång historia. Absolut inget vi behöver ta här. Förra säsongen så fick vi tröjor av “Lindan”, (Anders Lind, materialförvaltare i Heby AIF) jag tror det var samma tröjor som Haif hade när man gick upp i division 2 säsongen 2006. Jag och Alexander Viiri  var med i Haif på den tiden och vi är minst lika bra idag som 2006.  Sen måste vi tacka “Lindan” och Haifen för tröjorna, de fick vara med och vinna en serie till förra året när vi också gick upp.

Vem är skyttekung?
– I år blev Simon Olsson det, jäklar vad han gör mål. Blev tolv strutar. Poängkung blev Fredrik Wessberg på 21 poäng, bäst i hela serien. Han var en riktig poängspelare redan i tidig ålder. Minns inomhusserien när han drog till med åtta poäng i en omgång, helt otroligt.

Hur ofta tränar ni och hur många matcher blir det per säsong?
– Vi tränade en gång förra året och då bröt Daniel Cederwall armen. Efter det har det inte blivit så många träningar. Men alla i laget är i ganska så bra form även utan träningar. Vi försökte få till en träningsmatch mot Morgongåva SK innan säsongen men dom ville inte. Är det något lag som vill bygga lite självförtroende inför nästa säsong ställer vi gärna upp på en match.

Har ni någon hemmaarena?
– Zinken på Södermalm har väl blivit vår arena då vi spelat alla matcher där. Dock inte lika bra arena som b-plan på Tegelvallen, där känner man sig hemma.

Vem är lagets stjärna?
– Det är alltid den som offrar sig att stå i mål om någon av våra målvakter inte kan. Annars så kan det nog vara Klas-Peter Sterner, han har spelat med Östersund en gång i tiden. Han har ett jäkla tillslag också. Tänk en modern Marco van Basten. Sen är Artur Wolgers en riktig stjärna, han har mer än tio års rutin i korpen och kan alla knep.

Är det Stockholmskorpen ni spelar i?
– Det stämmer, sjumanna Korpen i Stockholm har typ 20 serier och vi gick precis upp i Elit morgon Södermalm. Det är ganska blandad kvalitet men vissa lag är riktigt bra, skulle säkert hålla i division 5 om spelarna var i bra form.

Är det något mer du vill berätta om laget?
– Att vi gjorde ett riktigt fint kap i transferfönstret och fick in Navid Zandpour. Inför nästa säsong har vi redan börjat arbeta på transfermarknaden och det hetaste namnet just nu är Jonathan Persson som spelat bland annat i Haif, Runhällen BoIS och Sala FF. Sen är det jäkligt roligt att nästan hela laget har spelat fotboll i Heby AIF, Morgongåva SK eller Vittinge IK och har lirat ihop även sedan vi var små upp till A-lag och nu korpen.

Här är BK BK-truppen
Rasmus Eklund, Heby AIF.
Simon Olsson, Heby AIF.
Daniel Cederwall, Heby AIF.
Fredrik Wessberg, Heby AIF.
Navid Zandpour, Heby AIF.
Jonny Andersson, Heby AIF.
Alexander Viiri, Heby AIF.
Artur Wolgers, Heby AIF.
Marcus Friberg, Heby AIF.
Harri Keränen, Heby AIF.
Simon Petersson, Morgongåva SK.
Klas-Petter Sterner, Östersund.
Jonathan Boman, klubb okänd.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning