7 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender – Lucka 8

Han hoppas på att få göra något bombskott i krysset för FK Sala nästa säsong. Annars är det rysk science-fiction för den här spelaren som kallar sig själv nördig.

 

Bakom fredagsluckan har vi ett nyförvärv i den nybildade klubben FK Sala. Nu är ju alla spelare nyförvärv eftersom klubben gör seriedebut nästa säsong. Han kommer senast från Runhällen BoIS och tycker att han själv är en medioker spelare men tror på FK Sala. Jonas Persson hittar vi i adventskalendern i lucka 8.

Vem är Jonas Persson?
– Jag bor i ett litet hus i Sala med min sambo och våra två lustiga barn. Till vardags arbetar jag som lärare på Ekebyskolan. Jag tycker om att göra saker med familjen och är rätt nördig. Läser gärna rysk science-fiction, kollar på mysko film, spelar data- och brädspel samt lyssnar på trash- och death metal.
Hur ser fotbollskarriären ut?
– Den började i Norrby IK följt av SK91, Hallstahammars SK, Norrby SK, Runhällen BoIS och nu FK Sala. Jag lade egentligen av med fotboll 2011 när vi väntade vårt andra barn, men några år senare när min dåvarande kollega David Namerius berättade att han skulle börja träna Runhällen BoIS blev jag sugen och dammade av skorna, säger Jonas Persson och fortsätter:
– Fotboll är en underbar sport och det är en skam att så många slutar i förtid. När möjligheten dök upp att fortsätta spela på villkor som bättre passar min livssituation och dessutom tillsammans med likasinnade i FK Sala så nappade jag på det. Initiativtagaren ”Sampe” (Samuel Sillén) nämner ofta att fokus ligger på deltagande och att alla är välkomna och det håller jag absolut med om. Men jag anser även att vi har ett starkt och välbalanserat lag med en bra blandning av rutin och talang. Det har varit riktigt bra fart på våra träningar och jag tror vi kommer bli att räkna med.
Du heter Jonas Persson men på sociala medier så kallar du dig för Jonas Priest, varför då?
– Mitt facebook-alias Jonas Priest blev till när jag och några vänner drog igång en fanclub till Smålands stolthet Bullet. Det kan ha en koppling till ett legendariskt hårdrocksband från Birmingham.
Elcykeln har utsetts till årets julklapp, tycker du att det var ett bra val eller har du något bättre förslag?
– Elcykel, nja. Jag har nyligen skaffat mig ett par brusreducerande hörlurar. Förstår inte hur det fungerar, men mycket bra uppfinning.
Vilket är ditt lokala favoritlag?
– FK Sala
Vad är viktigast för dig på julbordet?
– Viktigast på julbordet är Janssons frestelse.
Vilken fotbollsspelare skulle du vilja ge en julklapp?
Julklapp vill jag ge till Olle Hedlund i Runhällens BoIS (och alla andra eldsjälar) som med sitt hårda arbete för föreningar gör det möjligt för alla mediokra fotbollsspelare som mig själv att hålla på.
Vad önskar du själv i julklapp?
– Själv vore det roligt att få en överraskning i julklapp. Nej jag ändrar mig, jag vill ha en målvakt till FK Sala.
Vilket är den största fotbollshändelsen för dig 2017?
– Runhällens BoIS avancemang och Norrby SK:s serieseger var skoj. Men inget slår sättet som landslaget tog sig till VM på.
Vad har du för drömmar om vad som ska hända inom fotbollen nästa år?
 Nästa år hoppas jag få spela många roliga matcher med FK Sala och kanske skjuta något bombskott i krysset. Jag hoppas också på att få fira Wolverhampton Wanderers återkomst till Premier League på plats på Molineux stadium.
Borde Sala-Heby Fotboll få en julklapp efter sitt debutår och i så fall vad?
– Sala Heby fotboll förtjänar givetvis en julklapp. Jag bjuder på varmkorv och Trocadero på Runavallen när BoIS tar emot (och spöar) Morgongåva i divison 6-derbyt, säger Jonas Persson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning