Simon Svensson Sala FF Foto: privat


6 år sedan

Sala FF lånar målvakt från division 1-klubb

Målvakt från Västerås SK ska vakta buren i Sala FF kommande säsong. När Emil Pettersson är långtidsskadad så lånar klubben in en ung målvakt som spelat i Italien en säsong.
– Jag vet att Sala FF spelar i trean och har ambition att gå upp, säger Simon Svensson.

 

Målvaktsproblemet är löst i Sala FF. Division 3-klubben har en långtidsskada på ordinarie målvakten Emil Pettersson, men enligt rapporter är han snart i träning och en comeback ska vara aktuell redan till hösten.
SFF lånar in 19-årige Simon Svensson från Västerås SK. Simon är uppflyttad till VSK:s A-lagstrupp från klubbens U19-lag och lånas ut för att få speltid.

Henrik Isberg i Sala FF, som har haft kontakten med Simon, säger så här om VSK-målvakten:
– Simon blev scoutad av Andreas Eriksson Ljunggren innan han klev av som sportchef. Simon hade fått mycket fina referenser och tillhör Västerås SK. Han kommer träna en dag med VSK (målvaktsträning) och resten med oss, säger Isberg och fortsätter:
– Efter att vi tagit kontakt med honom så märks det direkt att det är en supertrevlig kille som andas, äter och lever fotboll. Han har testat vingarna ute i Europa och kommer som person passa fantastiskt bra in i vårt lite nya lagbygge. Lyssnar man på Simon så ligger ambitionen högre upp än division 3. Simon är lånad över hela säsongen. En kanonkille helt enkelt som kommer passa bra hos oss, säger Isberg.

Simon Svensson har stött på Sala FF i seriespel, men det var några år sedan.
– Jag minns att jag mötte Sala FF som pojklagsspelare när jag spelade i Skiljebo SK, berättar han.
Vad vet du om Sala FF?
– De ligger i trean och har ambitioner att ta sig uppåt. Jag vet att de bytt tränare. Det är väl det jag vet.

Vilken är din moderklubb?
– Det är Irsta IF.

Vilka andra klubbar klubbar har du spelat i?
– Det är Skiljebo SK och nu Västerås SK där jag precis har kommit in i A-lagstruppen och börjar med att bli utlånad. Sen har jag under en säsong spelat i Italien och tillhörde en samarbetsacademy med Empoli.

Beskriv dig själv som målvakt?
– Jag har bra spelförståelse. Snabb och explosiv med bra fötter. Jag är bra på organisera trots min ringa ålder. Jag gör inte många misstag, berättar Simon Svensson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning