Samuel Sillén och Sigge. Foto : privat


6 år sedan

En titel kan vara klubbdirektör för tusenkonstnären

Sala-Heby Fotboll presenterar idag en av medarbetarna på redaktionen. Han svarar diplomatiskt när han får bestämma en dag i Sala och det finns inte i drömmarna att hans nya fotbollsklubb ska bli ett nytt Åshöjden. En mångsysslare som gillar att göra det på sitt sätt, på både gott och ont.

 

Tusenkonstnär kallas det väl när man har väldigt många saker på gång.
En av våra medarbetare här på Sala-Heby Fotboll kan nog ta den titeln som samlingsnamn på alla de andra titlar han innehar.
Det handlar om charmiga Sigges farsa, som för tillfället följer sin sons utveckling en stor del av sin tid. Sala-Heby Fotboll ställde några frågor till Samuel Sillén om alla hans projekt.

Pappa, journalist, författare, sportchef, ordförande, fotbollsspelare, fotbollstränare, ja listan kan säkert göras längre. Vilken titel föredrar du?
– Glöm inte make,(haha)! Jag vill nog inte välja ut någon speciell av dessa utan väljer att kalla mig för någon som får saker gjorda. Är ofta man hör folk som säger: ”Nån borde fixa det” eller ”nån borde göra så”. Jag är en sådan som tar tag i det, till exempel som med Sala-Heby Fotboll.
Jag saknar din stämma när jag slår på Radio Västmanland klockan 06.00 på morgonen. Varför hör vi inte Sillén på P4 för tillfället?
– Då jag är pappaledig 60 procent så jobbar jag bakom kuliserna för tillfället. Så ni som saknar mig kommer tyvärr inte få höra mig mer än sporadiskt. Till er andra, passa på att njuta så länge jag är borta.
Du har startat en ny fotbollsklubb i Sala som heter FK Sala. Hur kan man komma på en sådan idé?
– Idén har funnits länge. Jag gillar att göra saker på mitt sätt, på gott och ont. Det här skulle jag nog gjort tidigare med facit i hand men min kärlek till Norrby SK gjorde det svårt plus att jag kanske inte var mogen. Men med facit i hand känns det rätt till 100 procent. Jag har fått en nytändning och det var längesen jag tyckt att fotboll varit så kul. Och då har vi ju egentligen inte kommit igång ordentligt.
Finns det i drömmarna att FK Sala blir ett nytt Åshöjdens BK som kliver upp igenom divisionerna?
– Nej, det gör det inte. Självklart vill vi spela bra och vinna matcher. Men allt har ett pris och jag kommer inte bryta konceptet för chansen för snabbare framgång.
Framgång för oss är att vi i slutet av säsongen kan klappa oss på bröstet och se varandra i ögonen och veta att vi haft kul och gjort vad vi kunnat. Om det betyder plats 1, 2 eller 5 får vi se.
Du får vara kommunalråd i Sala en dag med uppdraget att göra tre stora förändringar i stan, vad får vi se för nytt då?
– Oj, som journalist på Sveriges Radio får man vara försiktig med sådana här åsikter. Men en lite mer försiktig ändring kan väl vara fler idrottshallar. Får nog nöja mig så!
Boken om Norrby SK:s historia ligger du bakom med ett gigantiskt researchjobb. Finns det nya bokprojekt på gång?
– Det var ett gigantiskt researcharbete bakom men ändå lyckades det bli ett par fel, tyvärr. Något nytt sådant projekt är inte aktuellt just nu. Tror de projekt jag har nu kommer räcka för att fylla mina vakna timmar.
Vad tror du att Sala-Heby Fotboll har för betydelse för den lokala fotbollen?
– Låter kanske lite som storhetsvansinne men tror ärligt att det har haft större betydelse än något på många, många år. Svårt att se att så många nya lag skulle varit igång som nu utan oss. Känns som att törsten efter lokal fotboll har ökat, oavsett lag och serie
Förra året åkte du skytteltrafik till England för att se Manchester United och kolla in världsartister. Några nya resor inplanerade?
– Haha, tre resor faktiskt. Ska till Manchester i mars för fotboll och sedan till London i maj för konserter. Avrundar med en veckas fotbolls-VM. Som ni hör har jag världens bästa fru som orkar med mitt galna intresse.
Derbyn mot Grällsta IF i serien. Det kan bli riktiga publikmatcher. Vet du redan nu när derbymatcherna spelas?
– Ja det är klart. Vår hemmamatch på Annedal spelas 10 juni och returen på Lindvallen 16 september. Två heta derbyn.
Det har ryktats om att du har något nytt på gång på Sala-Heby Fotbolls sajt, är det något du kan berätta om?
– Mmm, det finns en intressant grej på gång som jag hoppas ska bli bra. Men vi suger lite till på den karamellen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning