Sunday Bale, Heby AIF. Foto: Privat


6 år sedan

Jakten på målgörare över för Heby AIF: “Ett fysiskt monster”

Nu ska det bli fart på målskyttet i Heby AIF. En stor och stark forward ansluter till truppen som spelade fotboll i division 1 förra säsongen i Sandvikens IF.
– Ett fysiskt monster, säger assisterande tränare Wallit Kurdu Bakir om Sunday Bale.

 

Heby AIF hade förra säsongen stora problem med målskyttet och har varit på jakt efter en målgörare.
Nu har klubben fått napp och det är ett fint kap de gjort.

Den 26-årige Sunday Bale är en stor och stark forward som har signat med Heby AIF. Han kommer senast från Sandvikens IF i division 1.
Sunday är den målskytt Haif har saknat, förra säsongen gjorde han sju mål. Säsongen 2016, då Sandviken spelade i division 2, gjorde Sunday 15 mål.
Innan han kom till Sandvikens IF har han bland annat representerat Väsby United i ettan och IK Sirius i ettan och superettan.

Pelle Johansson som har tränat många fotbollslag långt upp i divisionerna hade Sunday Bale i Upsala IF när han tränade laget. Sala-Heby Fotboll fick den här kommentaren av Pelle som har järnkoll på de flesta fotbollsspelarna av klass.
– En superstark spelare som det är svårt att ta bollen ifrån. Målskytt och en väldigt bra kille. Har han bara bra fysisk status är det en kanonvärvning.

Wallit Kurdu Bakir, assisterande tränare i Heby AIF, är mycket glad över nyförvärvet.
Hur kan en division 3-klubb signa med en sådan klasspelare?
– Det har varit förhandlingar en tid med Sunday och våra förhandlare Thomas Fange och Tony Mattsson. Sedan känner han spelare i vår befintliga trupp som har rekommenderat honom att komma till Heby AIF, berättar Kurdu Bakir.

Vad är det för spelare ni får?
Ett fysiskt monster och en utpräglad målskytt. Han kan göra det på egen hand, en mot en. Jag har sett fantastiska avslut på de inomhusträningar han har varit med. Han ligger lite efter i träning men vi har fått en sniper.

 


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.