Heby AIF:s Per-Åke Swärdh och Balen Nouri. Foto: Carl-Henrik Rapp


6 år sedan

“Med de förutsättningar vi hade är jag väldigt nöjd”

I försäsongens andra match kom första segern för Heby AIF. På Österängens konstgräs blev det seger mot division 4-laget IFK Uppsala med 2-0 (0-0).
– Klart det är skönt att vinna även om det är en träningsmatch, säger Per-Åke Swärdh, tränare i Heby AIF.

 

Efter en stark avslutningen av division 3 förra säsongen klarade sig Heby AIF kvar i serien. Det gick inte riktigt lika bra för IFK Uppsala som 2018 får spela i division 4.

Matchen lagen emellan var tänkt att spelas på Tegelvallen i Heby men vädret gjorde att matchen flyttades till Uppsala. En match Haif vann efter två mål i den andra halvleken.

– Med de förutsättningarna vi hade med spelare borta och dåliga träningsförhållanden så är jag väldigt nöjd med matchen även om vi tröttnar på slutet, säger Per-Åke Swärdh.

1-0 kom genom nyförvärvet Sunday Bale som fick en djupledsboll han tog med in i straffområdet.
Där skottfintade han bort sin back innan han kyligt rullade in bollen i mål. Haifs 2-0 kom på en straffspark sedan Balen Nouri blivit fälld och själv tagit hand om straffen.

– Jag är nöjd med hela centallinjen. Marcus Arvidsson gör en kanonmatch i mål. James Papa Yaw Yeboah och Björn Hasselgren är bra centralt i backlinjen, Jonas Ahlin gör det riktigt bra på mitten och Sunday Bale är nyttig på topp även om han inte är helt i matchform, säger Per-Åke Swärdh som också ger beröm till provspelande 17-åringen Simon Ericsson från Norrby SK:
– Simon spelar 70 minuter och gör det helt okej. Han visar en bra attityd och är en spännande spelare med potential. Han är intressant för oss.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning