Heby AIF:s Per-Åke Swärdh och Balen Nouri. Foto: Carl-Henrik Rapp


“Med de förutsättningar vi hade är jag väldigt nöjd”

Heby AIF 1 år sedan

I försäsongens andra match kom första segern för Heby AIF. På Österängens konstgräs blev det seger mot division 4-laget IFK Uppsala med 2-0 (0-0).
– Klart det är skönt att vinna även om det är en träningsmatch, säger Per-Åke Swärdh, tränare i Heby AIF.

Efter en stark avslutningen av division 3 förra säsongen klarade sig Heby AIF kvar i serien. Det gick inte riktigt lika bra för IFK Uppsala som 2018 får spela i division 4.

Matchen lagen emellan var tänkt att spelas på Tegelvallen i Heby men vädret gjorde att matchen flyttades till Uppsala. En match Haif vann efter två mål i den andra halvleken.

– Med de förutsättningarna vi hade med spelare borta och dåliga träningsförhållanden så är jag väldigt nöjd med matchen även om vi tröttnar på slutet, säger Per-Åke Swärdh.

1-0 kom genom nyförvärvet Sunday Bale som fick en djupledsboll han tog med in i straffområdet.
Där skottfintade han bort sin back innan han kyligt rullade in bollen i mål. Haifs 2-0 kom på en straffspark sedan Balen Nouri blivit fälld och själv tagit hand om straffen.

– Jag är nöjd med hela centallinjen. Marcus Arvidsson gör en kanonmatch i mål. James Papa Yaw Yeboah och Björn Hasselgren är bra centralt i backlinjen, Jonas Ahlin gör det riktigt bra på mitten och Sunday Bale är nyttig på topp även om han inte är helt i matchform, säger Per-Åke Swärdh som också ger beröm till provspelande 17-åringen Simon Ericsson från Norrby SK:
– Simon spelar 70 minuter och gör det helt okej. Han visar en bra attityd och är en spännande spelare med potential. Han är intressant för oss.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤