Tärnsjö IF. Foto: Annika Pettersson


2 år sedan

Målkalas när Tärnsjö IF vann i cupen

I den tredje omgången av Upplandscupen spelades den blott tredje matchen, övriga har snöat bort. Det blev målrikt värre när Tärnsjö IF vann med 7-3 (3-1) över Järlåsa Vittinge på konstgräset i Heby.

 

Upplandscupen skulle ha rullat igång för två veckor sedan men vädret gjorde att samtliga matcher i den första omgången fick skjutas upp.
Förra helgen kunde två matcher spelas. Tärnsjö IF vann och Järlåsa Vittinge FF förlorade, en rad som alltså upprepade sig under söndagen.

Resultatmässigt var det en jämn första halvlek.  Tärnsjö hade ledningen med 3-1 efter mål av Michael Andersson, Karl Karlsson och Aristide “Arre” Ndikumana.
Järlåsa Vittinges mål kom på en av lagets totalt fyra handicap-straffar. Målskytt var Niaz Nazari.

I den andra halvleken gick Tärnsjö IF upp till 6-1 (målskyttar: Joakim Hellman, Karl Karlsson och Faizan Ali) innan Järlåsa Vittinge först reducerade Dawit Gebremedhin genom efter fint förspel av Hani Habtom Tseghay.
Strax efter kom också 6-3 på handicap-straff, den här gången genom Shivan Salar Rahman.
Men Tärnsjö fick sista ordet då Tobias Zackrisson gjorde 7-3 med matchens sista spark.

– Vi var numret för stora. Vi testar att spela med tre backar för att få mer tryck framåt vilket lyckas, säger Patrik Sjöberg, tränare i Tärnsjö IF och får medhåll av Thomas Falk i Järlåsa Vittinge:

– Tärnsjö vinner fullt rättvist men stundtals håller vi emot riktigt bra. Vi hade en straff i ribban och en i stolpen och det har vi inte råd med. Resultatet speglar matchen väl, säger Falk och ger beröm till Niaz Nazari, Elias Thörnvall, Adulis Zeru Astbha samt inhoppande Shivan Salar Rahman.

Nästa match i Upplandscupen för respektive lag är nästa helg då Tärnjsö IF möter Runhällen BoIS på lördagen och JVFF möter Morgongåva SK på söndagen.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning