Azad Kalash, Sala FF. Bilden är från hans förra sejour i klubben. Foto: Carl-Henrik Rapp


6 år sedan

Sala FF:s förra tränare har fått nytt tränarjobb

Azad Kalash kunde inte hålla sig ifrån fotbollen och tar nu ett nytt tränaruppdrag efter att han lämnade Sala FF i höstas. Azad har också nyckeln till hur han ska neutralisera Filip Norgren som kommande säsong spelar i Norrby SK.

 

Azad Kalash, som tränade Sala FF förra säsongen, lämnade hastigt klubben i höstas tillsammans med sportchefen Andreas Eriksson Ljunggren.
Azad och Ante hade inte samma inställning till den kommande satsningen så därför upphörde samarbetet på deras initiativ.
Nu har han fått ett nytt tränaruppdrag, det blir i division 5-klubben Bosniska SK.

Bosniska spelar i samma serie som Norrby SK, Västerfärnebo AIK och Ransta IK vilket betyder att vi kommer att få se honom på våra lokala arenor kommande säsong.

Sala-Heby Fotboll pratade med Azad efter beskedet att han tagit åt sig huvudansvaret i sin nya klubb.

Har du lagt turbulensen bakom dig efter ditt och Antes avhopp från Sala FF?
– Tycker att jag och Sala FF hade en jättebra kommunikation. Vi var hela tiden ärliga och raka mot varandra. De kallade in oss på ett möte i december och förklarade att klubbens ekonomi inte skulle hålla för en satsning mot tvåan.
– Jag har cirka tio mil tur och retur till träningen och kände att det inte var värt att lägga ner den tiden. Dessutom hade jag ett bra kontrakt och jag kände att de kunde lägga ut de pengarna på föreningen i stället, säger Azad Kalash.
Ny tränare i Bosniska SK i Västerås. Det blev inget sabbatsår, kunde du inte hålla dig?
– Anledningen till att det blev Bosniska är att jag känner deras Sportchef Armin väldigt bra och när deras tränare slutade på grund av privata skäl, ringde han och frågade om jag kunde ställa upp. Bosniska är en ung förening med många eldsjälar. Bosniska, Sala FF och Västerås SK är de lag som snittar mest publik i Västmanland.
Nu kommer du att få möta några lag från Sala kommun. Bland annat en spelare som du hade i Sala FF, Filip Norgren som spelar i Norrby SK nu. Har du nyckeln på hur man stoppar honom?
– Filip är en fantastisk fotbollspelare med en enorm blick för spelet. Han är dessutom en väldigt bra kille. Han hade inte den där hundraprocentiga motivationen förra säsongen men var på varje träning och spelade i stort alla seriematcher. Det är proffsigt! Han är helt klart för bra för den här divisionen. Det enda sättet att stoppa honom är att han inte spelar mot oss, hahaha.
Vill Bosniska upp i seriesystemet i motsats till de förutsättningar du fick i Sala FF?
– Bosniska ramlade ur serien förra säsongen och har tappat en hel del spelare. Målet är mer att försöka få ihop truppen och få tillbaka harmonin i laget. Det är mer likt vår säsong i Sala FF förra året.
– Jag kommer in ganska sent och att försöka få in spelare nu är rätt så svårt. För vår del handlar det mer om att jobba med det vi har och föröka utnyttja våra styrkor på bästa sätt. Armin har stora planer för Bosninska och det var en stor anledning till att jag hoppade på. Det är en varm förening och på vår första träning hade vi 10-15 personer som kom för att titta och heja på.
Sala-Heby Fotboll kommer att ha koll på dig eftersom vi har tre klubbar i vårt område som vi följer. Har du koll på Ransta IK, Västerfärnebo AIK och Norrby SK?
– Jag vet att Vaik och Norrby SK har en hel del spelare som spelat i Sala FF. De två föreningarna känner jag till hyfsat bra. Ransta IK har jag mindre koll på just nu. Fram till vårt möte med Ransta har jag nog hunnit se de en hel del. Jag hoppas ni är på plats när vi möter de lokala lagen. Norrby SK borta är vår andra match i serien.
Har du någon kontakt med Sala FF och följer hur det går för dem? 
– Jag har kontakt med flera i Sala. Rigest Hysko, Welat Ucmaz och Mats Swartlingär de jag har mest kontakt med. Helt ärligt hade jag en underbar tid i Sala. Jag älskade att gå ner till varje träning. Spelarna hade en härlig inställning och vi hade en riktigt bra stämning i laget.
– Styrelsen gjorde allt vi bad om under förra säsongen, de backade alltid upp oss. Jag har alltid blivit bra bemött av alla. Gick man på stan innan matcherna kom det folk fram och pratade om Sala FF. Var man och kollade på de lokala lagen kunde de komma fram människor som ville gratulera till en bra säsong och ett bra spel, det var människor jag aldrig träffat tidigare. Det finns absolut inget ont att säga om Sala FF eller människorna i föreningen, säger Azad Kalash.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning