6 år sedan

Här har ni årets andra Heta lista

Förra veckan var den tillbaka – Sala-Heby Fotbolls Heta Listan! En lista som den här veckan har en ganska självklar vinnare.

 

Här kommer den andra Heta Listan fotbollssäsongen 2018.
Vi är inne i den tid på säsongen när vissa lag kommit igång med seriespelet medan andra fortfarande vässar formen.
Det andas fotboll i Sala och Heby kommuner!

Heta Listan hittar ni varje måndag och den kan innehålla spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll att göra.
Har du något hett att förmedla oss och som kan platsa på Heta Listan?
Hör av dig!

1. (-) Seriepremiärerna.
I helgen hade tre lag seriepremiär och sammanfattningsvis blev det en bra start. Heby AIF och Sala FF vann i division 3, tyvärr gick det inte lika bra för Tärnsjö IF. Nu till helgen som kommer går ytterligare några lag in i seriespelet. På fredag skrivs historia när Norrby SK:s andralag spelar seriematch i Upplandsserien. NSK 2 spelar 2018 i damfemman. På söndag är det dags för klubbens herrar att kliva in i division 5-spel, tillsammans med Ransta IK.

2. (-) Skyttekungar.
Många potentiella skyttekungar (och drottningar) levererade i helgen.
Sunday Bale avgjorde för Heby AIF i seriepremiären och Jakob Eklund gjorde som han brukar göra, två mål mot Årsunda. Viktigt för Haif och Sala FF att deras målkungar får igång målskyttet direkt.
Samtidigt gjorde Alexander Söderström tre mål för Västerfärnebo AIK, August Dalfjord två för Grällsta IF och Pernilla Andersson ett för Östervåla IF. Samtliga har chansen att komma högt upp i skytteligan i respektive division när serierna drar igång.

3. (2) Fotbollssäsongen 2018.
Lördagen bjöd på superväder. Söndagen bjöd inte på lika mycket sol men ändå kom det över 100 åskådare till träningsmatchen mellan Västerfärnebo AIK och Grällsta IF. Fotbollen är tydligen väldigt het och det är många som har längtat lika mycket som vi, vare sig det rör sig om seriematcher eller träningsmatcher.

4. (4) Åkrahallens premiärtips.
Du har fortfarande chansen att vara med i premiärtipset som Sala-Heby Fotboll anordnar i samarbete med Åkrahallen. 16 matcher ska tippas och vinnaren får en matkasse från ICA Kvantum Åkrahallen och det bästa av allt vinnaren får den levererad hem av oss.
Det delas även ut matkassar bland alla tippare. Du har ända fram till 20 april klockan 22.00 på dig att tippa.

5. (-) Inovacupen.
För femte gången spelas Inovacupen på söndag. Sex damlag ställer upp i cupen som är ett kanontillfälle för lagen att mäta sig med sina lokala rivaler. Det är även ett kanontillfälle för publiken att se sina lokala förmågor tampas mot varandra.
Avesta AIK vann förra året, frågan är om något lokalt lag vinner i år. Norrby SK A, NSK U, Sala FF eller Östervåla IF?

Ut från listan: Nya fotbollsklubbar och Simon Ericsson
På väg in:
 Tremålsskyttar.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning