Norrby SK firar Eric Boströms 2-0-mål mit Hallstahammar. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Norrby SK briljerade på Trollebo

Trollebo IP var platsen för Norrby SK:s seriepremiär av division 5. Men det gick knappast några troll i Norrbys spel den här söndagen. NSK stod för en rejäl skalp när seriefavoriten Hallstahammars SK besegrades på bortaplan med 3-1 (2-0).
– Riktigt bra, säger NSK-tränaren Robert Krantz.

 

Efter en snudd på felfri första halvlek hade NSK gått upp i en trygg 2-0.
Redan i den första matchminuten prickade Adam Funk ribban och efter tio minuter curlade han en hörna direkt in i mål. Domaren hittade dock en ojusthet inne i straffområdet så inget mål den gången.

NSK:s 1-0 kom istället i den 30:e minuten då Eric Boström var säkerheten själv på ett friläge.
Om någon missade det målet så fick de en chans till repris då 2-0-målet var i princip identiskt. Återigen kom Boström fri lite till vänster och gjorde inget misstag vid avslutet.
– Jag tänkte bara att jag skulle göra det enkelt. Båda var med fel fot. Sedan fick jag ett högerläge, då gick det inte lika bra, sa en nöjd “Bosse” efter slutsignalen.

Norrby SK dominerade från minut ett fram till att domaren blåste av för halvtidsvila. De visade upp ett fartfyllt och fantasirikt spel.
De chanser som Hallstahammar skapade kom när NSK slog sina felpassningar, något som var lätt att ha överseende med när anledningen till felbesluten var att NSK hela tiden ville hålla ett högt bolltempo.
– En helt fantastisk första halvlek där vi har precis allt. Passningsspelet, försvarsspelet, ja allt, säger Robert Krantz, tränare i Norrby SK.

Den andra halvleken såg helt annorlunda ut gentemot den första. NSK verkade vilja spela på sin ledning och Hallstahammar började äta sig in i matchen. Reduceringen kom också i den 57 minuten då en HSK-spelare nådde högst på en hörna.
Efter målet var det nervöst i NSK och Hallsta kom mer och mer in i matchen.

I den 72:a minuten kom så det förlösande 3-1-målet då Gabriel Andersson på en retur via en Hallsta-försvarare lobbar bollen i mål.

Resten av matchen är en transportsträcka till slutsignalen där Hallstahammar har några halvchanser men Erik Wiklund i mål tar hand om de avslut han får emot sig.
– Jag tror att orken tryter lite i andra och att vi blir lite passiva och vill bevaka ledningen. Från att inte ha haft något att förlora till att helt plötsligt ha en vinst på spel, säger Robert Krantz.

I ett väldigt bra NSK sticker Eric Boström, William Niemi-Carlsson och målvakten Erik Wiklund ut.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning