Gabriel Andersson, Eric Boström och Mostafa Husseinzadeh blev målskyttar i NSK-segern. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Nykomlingen Norrby SK imponerar i femman

Hemmapremiären för Norrby SK:s herrar fick spelas på Lärkan då Norrbyliden ännu inte är spelklar. Men vad gjorde det när NSK behärskade konstgräset bäst och vann rättvist med 3-2 (1-1) över Bosniska SK.
– Vi borde väl egentligen punkterat matchen redan i den första halvleken men så länge vi gör ett mer mål än motståndarna så spelar det ju ingen roll, säger Tomas Skog, tränare i NSK.

 

Norrby SK stod för en stark insats i premiären mot Hallstahammars SK då NSK vann med 3-1.
Efter söndagens vinst har nu NSK två raka segrar i sin comeback i division 5.
Redan i den femte matchminuten gav Eric Boström NSK ledningen då han iskallt skottfintade målvakten för att sedan rulla in bollen i öppet mål.
Resten av halvleken var NSK det spelförande laget och skapade nog med chanser för att utöka ledningen.
Men i stället så kvitterade Bosniska efter 35 minuter efter en hörna då det blev rörigt framför Erik Wiklund i NSK-målet. 1-1 stod sig halvleken ut.

– Matchen borde väl egentligen varit avgjord redan i paus. Jag vet inte hur många lägen vi bränner där, säger tränare Tomas Skog.

NSK fortsatte att skapa chanser i inledningen av den andra halvleken men ju längre tiden gick desto mer jobbade gästerna in sig i matchen.
Men precis när matchen var som jämnast spelmässigt kunde NSK avgöra med två mål inom loppet av tre minuter.
Först gjorde Gabriel Andersson 2-1 med ett skott intill stolproten. Kort därefter nådde Mostafa Hussienzadeh högst på en hörna och slog in 3-1 på volley.

Matchen kändes då avgjord men efter att Bosniska reducerat med drygt fem minuter kvar startade en forcering för att få in en kvittering. Även om BSK hade mycket boll skapade de aldrig någon riktigt het målchans.
När domaren blåste av matchen kunde NSK rättvist segerjubla.
– Vi gör det onödigt spännande. Men de gör det de kan bäst och slår fina långa bollar. Jag tycker ändå vi vinner rättvist, säger Tomas och berömmer Gabriel Andersson och Leon Andersson.

Andra raka segern för nykomlingen alltså efter vinster mot två potentiella topplag.
– Väldigt skönt med den dåliga försäsongen vi haft. Värdelösa förutsättningar och att vi spelat in ett nytt spelsystem. Hallsta i premiären kändes på förhand riktigt tufft men där gjorde vi en fantastiskt första halvlek. Jag tror att det som vi visat de här två första matcherna bara är början på vad Norrby SK kommer visa upp.

Ny match väntar redan på torsdag, då mot Munktorps BK. Även det på hemmaplan. Men om det blir på Norrbyliden eller Lärkan är ännu oklart.
– Jag spelar helst på Lärkan där vår fotbollen gör sig bäst. Men som klubb ska vi väl spela på Liden men vi får se. Vi tar ett beslut i veckan, säger Tomas Skog.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.