2 år sedan

Härliga dagar för Sala FF:s tjejer vid Aroscupen i Västerås

Sala FF:s flickor födda 2004/05 hade några härliga dagar vid Aroscupen i Västerås. Och dessutom gick det över förväntan för ett lag som fick prova på att spela 11-mannafotboll.

 

Sala FF flickor födda 2004/05 har varit i Västerås och spelat Aroscupen. Här kommer en liten berättelse från cupen berättat av lagets ledare.

”Trots det korta avståndet valde vi ändå att sova kvar på skola i Västerås för att få till den riktiga cupkänslan och det blev en lyckad helg.

Laget spelar till vardags 9-manna, men cupen var 11-manna så målsättningen var att ha så kul som möjligt och få prova på att spela matcher på fullstor plan med stora mål.
Eftersom truppen inte är så stor så hade vi även tagit med två tjejer födda 2003.

Cupen inleddes på torsdagsn med match mot Älvsjö AIK. Det blev en extremt tuff start på helgen mot ett duktigt lag som tillhör Sverigetoppen i åldersklassen och som till slut skulle komma att stå som slutsegrare för hela cupen.
Det blev förlust med 1-9 och kanske en viss oro att vi kanske inte riktigt var redo för det här.

Fredagen inleddes klockan 08.00 mot Mälarhöjdens IK.
Det blev en betydligt jämnare match och vi fick en chans att börja hitta lite positioner och få till ett eget spel.
Det blev en trevlig tillställning och resultatet blev 1-1 med mersmak. Vi kunde absolut ha vunnit.

Match igen klockan 12.00 mot Vendelsö IK.
Nu hade vi hittat rätt med positionerna och spelet gick riktigt bra. Motståndarna blev lite griniga men vi föll inte in i det och efter ett hattrick av Linnea slutade matchen 3-0 till oss. Vi kanske kan det här med 11-manna ändå!

Mat och vila under eftermiddagen och ny match mot IK Huge på kvällen. Det var ett trevligt gäng att möta och det blev inte mindre trevligt av att nästan allt gick vår väg.
Det var många tjejer som fick göra mål och när match var slut hade vi vunnit med 8-0!

Stämningen var på topp inför kvällens cupdisco. Det var en extremt högljud tillställning och de som höll ut längst var kvar drygt en timme innan de ville tillbaka spela fotboll på planen som fanns vid skolan istället.

På lördagen var det dags för sista gruppspelsmatchen mot Sundsvalls DFF, regerande distriktsmästare i Medelpad.
Vid det här laget så var både kroppar och huvuden ganska slitna. Vi var inte alls vakna och mot ett bra lag som inte lät oss få en sekunds andrum rann baklängesmålen in.
I halvtid pratade vi ihop oss lite och det vi tar med oss från den här matchen är att vi trots underläge lyckas stå upp bra och bara förlora andra halvlek med 0-1. Slutresultat 0-8.

Trots förlust i sista matchen räckte poängen till en tredje plats i gruppen och vi är klara för A-slutspel!
Ett helt enormt bra resultat av ett lag som bara skulle hit för att se och lära.

Kvartsfinalen spelades mot arrangörsklubben Skiljebo SK på Apalby plan A1.
En fantastisk inramning med strålande sol, kanonfin gräsplan, mycket publik och ”riktiga” linjedomare.
Skiljebos kraftfulla tjejer med ett par års 11-mannaspel bakom sig var dock numret större än oss på planen och vinner till slut matchen med 5-0.

Cupen är över för vår del och även om det deppas en del direkt efter matchen, vilket man måste få göra efter en förlust, så tar det inte många minuter att komma över det.

Väl tillbaka på skolan är alla överens om att vi har haft en fantastiskt kul helg med sportsliga resultat långt över förväntan. Trea i gruppen, A-slutspel och en delad fente plats av totalt 13 lag.
Tjejerna har spelat sex matcher med totalt 300 minuter fotboll på lite drygt två dygn, vilket kan jämföras med spelarna i VM som behöver sprida ut sina 270 spelminuter i gruppspelet över 10-12 dagar för att inte bli för slitna.”Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning