Östervåla IF:s lag som vann 2018. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Andra raka triangel-segern för Östervåla IF efter överkörning

Den andra upplagan av Sala-Heby Fotbolls triangel mellan Norrby SK, Sala FF och Östervåla IF spelades inför ett 70-tal åskådare på Norrbyliden. Regerande mästarna Östervåla IF stod även denna gång som slutsegrare efter en avslutande storseger mot NSK med hela 7-0.
– Jag kunde bara stå vid sidan och njuta. Det här är nog det bästa vi spelat, sa Fredrik Nilsson, tränare i ÖIF.

 

Förra året spelades triangeln på Lundavallen i Östervåla. Då var det också värdklubben som stod som slutsegrare.
I år var det Norrbyliden som stod som arena för triangeln, men pokalen åkte med tillbaka hem till Östervåla efter en imponerande avslutningsmatch mot NSK.
– Jag bara stod och njöt. Hela truppen gör det kanon, säger Fredrik Nilsson om segern i triangeln.

Sala FF – Östervåla IF 1-1
SFF hade ledningen efter den första halvleken då Stina Falk gjort mål för division 4-laget halvvägs in i halvleken.
Den andra halvleken blev en lång forcering från Östervåla. Stickare efter stickare slogs mot ÖIF-anfallarna men SFF-försvaret var med på noterna och de gånger som bollen letade sig fram var Mia Gullbacke i vägen med sitt offensiva målvaktsspel.
Det skulle dock straffa sig i slutskedet av matchen då en missad utrusning gjorde att Pernilla Andersson kunde slå in bollen i mål från långt håll.

Sala FF – Norrby SK 0-3
Här var det Norrby för hela slanten. NSK hade mest boll och skapade en hel del mot ett SFF som kändes tröttkört.
Ändå tog det till den andra halvleken innan Ida Svahn kunde spräcka nollan och ge NSK ledningen.
Ytterligare två mål blev det innan domaren blåste av matchen. Både Sally Masonen och Elin Johansson klippte till från distans.

Norrby SK – Östervåla IF 0-7
För NSK räckte det med ett kryss för att säkra segern i årets triangel men ÖIF rivstartade med att ta ledningen redan efter tio sekunder. Pernilla Andersson gjorde målet och ett par minuter senare var det dags igen för skyttedrottningen. NSK var inte alls med i matchen och efter tolv minuter nickade Viktoria Andersson in trean för ÖIF. Efter kvarten spelad blev Pernilla hattrick-skytt. 4-0 i halvtid och NSK hoppades kunna göra en bättre andra.
Men ÖIF gav inte NSK en chans och målen rullade in i jämn takt. 5-0 gjorde Milly Berggren, 6-0 Pernilla Andersson och 7-0 Viktoria Andersson.

– Jag kan inte vara nöjdare. Matchen mot Norrby var den bästa vi spelat. Första matchen är också bra även om det var lite stressigt i den första halvleken. Det märktes att vi endast tränat tre träningar, säger Fredrik Nilsson i Östervåla IF.

Stefan Svensson, tränare i NSK, var nöjd med insatsen mot Sala FF men var, så klart, inte lika munter över matchen mot Östervåla IF.
– Vi blir överkörda. De har några klasspelare som vi måste vara närmare på. Det var vi inte och då går det inte. Vi tar med oss matchen mot Sala FF där vi har mycket boll och skapar mycket.

Benny Törnqvists Sala FF kom sist i triangeln efter en oavgjord match och en förlust.
– Vi kommer från en tuff vecka och det märktes. Vi fick inte riktigt till det som lag idag, något som tjejerna också kände. Men den här triangeln är kul att den finns.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning