Alexander Johansson, Heby AIF. Foto: Niclas Bergvall


6 år sedan

Lyckade byten i Heby AIF bäddade för seger i streckstriden

En viktig seger för Heby AIF i streckstriden mot Håbo FF på bortaplan på lördagen. Segersiffrorna skrevs till 4-2 och lyckade byten och en Sunday Bale i målform bäddade för segern.
– Så jäkla skön seger, nu fick vi lite arbetsro, säger en mycket nöjd Wallit Kurdu Bakir som är extra nöjd med det som hände efter bytena under matchen.

 

Återigen bortamatch för Heby AIF som behöver nya poäng för att inte ramla ner under negativa kvalstrecket.
Heby AIF på nionde plats mötte på Björkvallen Håbo FF som låg på platsen bakom Heby AIF, en poäng efter.

Det var ett skadedrabbat bortalag som hade dammat av mittfältsgiganten Robert Bosell. “Robban” som lade sina fotbollsskor på hyllan i höstas, hoppade in i truppen temporärt när det var problem att få ihop ett lag.

Håbo FF var inledningsvis det bättre laget på lördagen och första 25 minuterna var inte Heby AIF riktigt med i matchen.
Det skulle också ge resultat för i den 20:e minuten efter en frispark nickas bollen in i straffområdet till en ren spelare som gör 1-0.

Håbo har lägen till att göra 2-0 också men Heby AIF kämpar sig in i matchen och efter en dryg halvtimme spelar Balen Nouri in bollen till Sunday Bale som efter en kroppsfint sätter kvitteringen till 1-1.
– Vi hade det jobbigt första halvan av halvleken men sedan böljade det fram och tillbaka. Sunday Bales prestation vid målet är bara för bra, säger assisterande tränare Wallit Kurdu Bakir.

I andra halvlek byts Navid Zandpour in och hans första bolltouch resulterar i ledning till 2-1 efter passning från Balen Nouri.
Med ungefär 20 minuter kvar så kommer dock en försvarsmiss som Håbo FF förvaltar väl och det är kvitterat till 2-2.

Håbo FF tar då över matchen i ett tiotal minuter men då gör Heby AIF sitt andra lyckade byte när Robert Bosell kommer in. Han slår direkt en passning fram till Sunday Bale som sätter ledningsmålet till 3-2.

Håbo FF går ner på en trebackslinje för att försöka nå en kvittering. det blir ytor och backen Alexander Johansson sätter spiken i kistan och Heby AIF plockar tre viktiga poäng i och med segern med 4-2.
– Så jäkla skön seger, nu fick vi lite arbetsro, avslutar en mycket nöjd Wallit Kurdu Bakir som är extra nöjd med det som hände efter bytena under matchen.

Filip Hedström, egen produkt född 2001, debuterade från start som högerback och gör det väldigt bra. Stänger helt sin kant i försvarsspelet och i det offensiva spelet är han lugn och trygg med bollen samt spelar enkelt. Ett framtidsnamn?

Nästa match för Haif är hemma på Tegelvallen mot FC Arlanda nästa lördag.  • Betyg   Sunday Bale
  • Betyg   Balen Nouri
  • Betyg   James Papa Yaw YeboahTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning