Emil Pettersson, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


2 år sedan

Heby AIF och Sala FF spelar bortamatcher i helgen

Våra ortslag i division 3 spelar på bortaplan i helgen. Stämningen i båda trupperna verkar vara på topp. Båda klubbarna har en lång rad med matcher som de plockat poång. Det är över två månader sedan både Heby AIF och Sala FF fick känna på hur det är att förlora. Blir det nya poäng i helgen?

 

Det är två klubbar som är obesegrade på hösten som spelar bortamatcher i respektive serie i helgen. Sala FF spelar idag lördag och Heby AIF i morgon söndag.

Sala FF åker 20 mil norrut till Edsbyn och Öns IP där de möter Edsbyns IF FF som parkerar näst sist i division 3 södra Norrland. De tog däremot en viktig och lite överraskande seger i den senaste omgången mot tredjeplacerade Slätta SK på bortaplan med 2-1. Slätta tappade därmed lite mark mot topplagen Kvarnsveden och Sala dit de nu har fem poäng.

– Det är en match vi bör vinna för att vara med där uppe, Säger Mats Swartling lagledare i Sala FF och han fortsätter.
– Emil Pettersson gör comeback efter nästan ett och ett halvt års skadefrånvaro och det är jättekul. Inga avstängda spelare men Dennis Eriksson är inte med till Edsbyn. Han skadade sig på träning i veckan.

Ni har åtta segrar på de senaste nio matcherna, kommentar på det?
– Så bra är vi och vi har inte haft tur i någon av de segermatcherna. Det har varit krigarmatcher och det har varit hög moral. De springer och springer tills domaren blåser av. Vi har inte haft något flyt utan det har varit arbetssegrar,  avslutar en förväntansfull Swartling som räknar med en lång dag  med avresa vid 11-tiden och hemkomst 22.00.

Fem raka vinster har Sala FF. Senaste förlusten kom den 17 juni borta mot Söderhamns FF. Innan dess hade laget tre segermatcher. Fortsätter Sala FF på den inslagna vägen och lägger till ytterligare en seger?

Division 3 södra Norrland
Spelades igår  Sandvikens AIK FK – Söderhamns FF 2-0
Lördag 15:00  Fagersta Södra IK – Kvarnsvedens IK
Lördag 15:00  Säters IF FK – Årsunda IF
Lördag 15:00  Bullermyrens IK – Slätta SK
Lördag 15:00  Hille IF – Norrala IF
Lördag 16:00  Edsbyns IF FF – Sala FF

Heby AIF har en kortare resa när de åker till Uppsala för att möta Vaksala SK på Årsta IP. Wictor Swärdh är ej tillgänglig på grund av skada men tillbaka är Kabba Langley, Kenan Yuksel och Björn Hasselgren efter skador och avstängningar. Nyförvärvet Mohammed Fahad gör debut i den gula tröjan.

– Det är en bra känsla inför matchen då vi har fått tillbaka lite spelare sedan sist.  Veckan har varit blandad med antal spelare på träningarna.  I början lite folk men här i slutet alla tillgängliga, så kvalitén har varit blandad, säger Wallit Kurdu Bakir som är assisterande tränare i Heby AIF.
Heby AIF har inte förlorat sedan den 16 juni. Då på hemmaplan blev det förlust med 0-2 mot Märsta IK. Därefter har Haif radat upp fem matcher i rad som de plockat poäng i. Tre oavgjorda och två vinster. Ska poängsviten fortsätta mot Vaksala SK?
Div 3 norra Svealand
Lördag 14:00  IK Franke – Uppsala-Kurd FK
Lördag 14:00  Håbo FF – Märsta IK
Lördag 14:00  Enköpings SK FK – Västerås IK
Lördag 14:00  Kungsängens IF – Syrianska IF Kerburan
Söndag 16:00  Vaksala SK – Heby AIF
Måndag 19:30 FC Arlanda – Vallentuna BK


Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning