Erik Folkegård, Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall


3 år sedan

Många återbud innan Ransta IK åkte till Tallåsen

Sexton återbud innan matchen mot topplaget Munktorps BK på bortaplan kunde bara sluta på ett sätt. Förlust 0-5. Så tränare Rasmus Karlsson fick ta på sig fotbollsskorna och spela.
– Hängde inte med och tajmingen var helt borta. Bytte ut mig själv efter en halvtimme, säger Rasmus.

 

Munktorps BK stod på programmet för Ransta IK idag söndag. Det var ett reservbetonat Ransta IK som kom till Tallåsen för match i division 5 Västmanland. RIK kom från seger i förra omgången borta mot Ramnäs IF och skulle RIK kunna hjälpa Norrby SK uppe i toppen av serien med att plocka poäng mot MBK. Det var frågan. Här kommer svaret.

Ransta IK fick en hel bunt återbud inför matchen idag. Beroende på skador och sjukdomar. Det blev till och med så att tränarna fick ta på sig skorna.

– Det var två år sedan jag stod på en fotbollsplan och jag var helt kass som innermittfältare. Hängde inte med och tajmingen var helt borta. Bytte ut mig själv efter en halvtimme, säger tränare Rasmus Karlsson.

Det var spel mot ett mål i hela matchen och topplaget Munktorps BK gjorde tre mål i första halvleken. I den andra så blev det ytterligare två, så hemmasegern skrevs till 5-0.

Erik Folkegård i målet höll nere siffrorna och var bäste spelare i Ransta IK. Beröm också till mittbacken Jonatan Ingarv och inlånade spelaren från FK Sala, Leo Helmin.

– Det blir svårt när man får 16 återbud innan match och ska möta ett topplag. Det var ju rätt lag att få de här förutsättningarna mot, avslutar en trött Rasmus Karlsson.

Fyra matcher kvar för Ransta IK och på papperet lätt program. Motståndarna ligger på de sista fyra platserna i serien.

16 september Riddarhytte SK (hemma)
23 september Romfartuna GIF (borta)
30 september Surahammars FK (hemma)
7 oktober Sörstafors-Kolbäck FK (borta)Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning