Sala-Heby Fotbolls Ove Eriksson och Niclas Bergvall tillsammans med Sala Sparbanks vd Christer Eklind. Foto: Emma Thysell


3 år sedan

Sala-Heby Fotboll fick vara med på festen på Stora torget

Festligt värre på Stora torget på lördagen. Anledningen var att Sala Sparbank firade sina 190 år och samtidigt delade ut medel ur som årliga Miljonen.
En av alla de som erhöll pengar var Sala-Heby Fotbolls Ideella Förening.
– Vi är oerhört stolta över att åter bli uppmärksammat av Sala Sparbank, säger Ove Eriksson i Sala-Heby Fotboll.

 

Sala Sparbank fyller 190 år i år.
Det firades på Stora Torget i Sala under lördagen med bland annat uppträdande av gruppen Panetoz, ponnyridning, tipspromenad och Lilla Sparbanksloppet. Plus att det givetvis bjöds på god tårta!

Samtidigt passade Sala Sparbank på att dela ut pengar ur Miljonen.
Det för 15:e gången sedan starten, det var med andra ord lite av ett jubileum.
Och Sala-Heby Fotboll fick för andra gången vara med och dela på ”kakan”.
– Det är givetvis stort för oss och det känns som om allt jobb vi lägger ned gillas av många, säger Ove Eriksson i Sala-Heby Fotboll.

I år sökte Sala-Heby Fotboll pengar för att kunna satsa lite mer digitalt, det vill säga filmandet.
– Vi har långtgående planer på att öka det digitala och göra fler filmade reportage. Det här bidraget gör det mycket lättare att nå den visionen, säger Eriksson.

Sala-Heby Fotboll var en av 30 föreningar, organisationer och kommunala förvaltningar som fick ta emot pengar från Sala Sparbanks Miljonen.
Totalt sökte närmare 100 olika till årets upplaga.
– Vi är oerhört tacksamma för att vi får vara delaktiga i detta. Dessutom kul att vi på Sala-Heby Fotboll också firar i dag. Just denna lördag är det 500 dagar sedan vi startade vår resa, berättar Ove Eriksson.

Det var Sala Sparbanks vd Christer Eklind som delade ut symboliska checker till ett givetvis glatt gäng mottagare.
– Vi vill ge tillbaka till bygden i Sala och Heby kommuner och det här är en drivkraft för oss, säger han inför den stora publiken på torget.

Det är som redan nämnt 15:e gången sedan starten 2003 som Sala Sparbank avsätter en miljon kronor till Miljonen och inför lördagens utdelning var det närmare 330 projekt som fått ta del av Miljonen för att skapa växtkraft i Sala och Heby kommuner.
– Det finns ett stort engagemang och många bra idéer i vårt verksamhetsområde. Vi vill fortsätta att se till att dessa kan förverkligas och därigenom fortsätta att skapa växtkraft, säger Christer Eklind.

Temat för Miljonen 2018 var likt tidigare år växtkraft och Sala-Heby Fotboll var en av många som fick inta scenen på Stora torget.
– Vi fick även i fjol vara med och de pengar vi erhöll då gjorde att vi bland annat kunde göra en rejäl satsning på båda ungdomscuperna Sala FF:s Julcup och Hebycupen, som arrangeras av Heby AIF. Det kommer vi för övrigt även att göra kommande vinter, berättar Ove Eriksson i Sala-Heby Fotboll.

Sala-Heby Fotboll är en ideell förening som bevakar och rapporterar om den lokala fotbollen i Sala och Heby kommuner. Vi startade den 7 april 2017 och har i dagsläget publicerat cirka 2 860 matchreferat, reportage, bildspel, krönikor, tävlingar, filmer med mera.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning