Norrby SK:s Eric Boström. Foto: Niclas Bergvall


6 år sedan

“Bosse” tangerade rekordet när NSK firade 100

I slutskedet av matchen mellan Norrby SK och Surahammars FK fick NSK straff. Eric Boström klev fram och satte 6-0. Ett mål som dels betydde att han tangerade klubbrekordet för flest mål på en säsong samt att målet var Norrbys hundrade för säsongen.
Matchen på Norrbyliden slutade 6-0 (2-0) trots att NSK långt ifrån imponerade.

 

Norrby SK fick en drömstart då de efter mindre än femton sekunder hade gjort 1-0, och då ska man veta att det var bortalaget som gjorde avspark.
– Det måste nästan vara något form av rekord gällande snabbast mål när man inte börjar med bollen, säger Tomas Skog, tränare i Norrby SK.

Efter drygt tio minuter hade det hänt en hel del. 1-0 stod Adam Funk för och i den sjunde minuten utökade Simon Ericsson ledningen till 2-0. Ytterligare några minuter efter det fick Surahammars FK sin målvakt utvisad.
På ett kyligt Norrbyliden värmde knappast Norrbys spel och resterande tid av den första halvleken var jämn trots att Sura spelade med en man mindre och en ombytt ledare på bänken.
Trots det kunde NSK gå in i paus med en trygg ledning.
– Jag kom på mig själv att höja rösten i halvtid trots ledning och att det inte är någon katastrof. Men samtidigt vill vi hela tiden spela bättre, säger Tomas Skog.

Det såg inte mycket bättre ut inledningsvis av den andra halvleken men allt eftersom matchen flöt på tappade gästerna i ork. I den 70:e minuten fick Eric Boström bollen i straffområdet och vände snyggt bort sin markering och smällde in 3-0. Bara ett par minuter senare gjorde han sitt andra mål för dagen då han inte helt otagbart satt bollen bakom den annars duktige vikarien som hoppade in i mål efter utvisningen.
Filip Norgren utökade till 5-0 med drygt tio minuter kvar, Norrby SK:s 99:e mål säsongen 2018.

Jakten på det hundrade satte igång och när NSK i slutminuterna fick en straff lämnade ordinarie straffskytten Emil Lövgren över ansvaret till Eric Boström som då fick chansen att göra mål nummer 100 för laget och mål nummer 44 för sin egen del.
Straffen satt säkert och det betyder att Boström tangerade det 60 år gamla klubbrekordet gällande antal mål på en säsong.*

– Försvaret får bra betyg idag och det är svårt att inte nämna Boström. Även William Niemi-Carlsson som skadade sig i den första halvleken var riktigt bra så länge han var på plan, säger Tomas Skog.

I tabellen är statusen oförändrad med tre matcher kvar att spela. Tvåan Munktorps BK besegrade Västerfärnebo AIK med 3-0 och Hallstahammars SK skuggar bakom på tredjeplats efter 4-3 över Tillberga IK.

* Olle Eklund gjorde säsongen 1957/58 44 mål men den säsongen saknas det målskytt från en match. Därför är det oklart om Olle gjorde 44 eller 45 mål.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.