Maja Holmér och Julia Hammarbäck, målskyttar för Sala FF. Foto: Privat


3 år sedan

Julia Hammarbäck matchhjälte i sista spelminuten mot jumbon

Det blev en viktig trepoängare på söndagen för Sala FF:s damer i division 4 Örebro-Västmanland. Segern skrevs dock endast till 2-1 mot jumbolaget Götlunda IF. Matchhjälte blev Julia Hammarbäck som avgjorde i sista minuten.
– Det var ingen underskattning utan mer frustration och dåligt självförtroende, säger tränare Benny Törnqvist

 

Att spela mot jumbon i serien och på bortaplan har sina faror. Det såg vi förra helgen när Heby AIF:s och Sala FF:s herrlag gjorde det och åkte på varsin mina. Det kanske smyger sig på någon slags omedveten underskattning när man förväntas åka och bara hämta tre poäng.

Sala FF:s damer åkte till Götlunda utanför Arboga på söndagseftermiddagen för att möta jumbolaget Götlunda IF. De har inte mäktat med att ta någon poäng på de elva matcher de spelat och gjort endast sex mål. Det har blivit 48 mål bakåt.

Det kunde väl bara gå på ett sätt när topplaget Sala FF var motståndare. Men det blev inte riktigt så.
Götlunda IF tog ledningen i matchen redan efter tio minuter. Det lite stukade självförtroendet som fanns i Sala FF redan innan matchen fick sig en törn. Sala FF kom dock igen snabbt och några minuter efter ledningsmålet så gör Maja Holmér 1-1 på ett snyggt skott utifrån. Det är halvtidsresultatet.

Andra halvleken ser precis ut som den första där Sala FF trycker på och har under hela matchen 20 avslut mot Götlundamålet. Hemmalaget lägger långbollar bakom backlinjen i Sala men något mer mål mäktar de inte med. Det ser ut att gå mot en oavgjord match. Det återstår en minut på matchklockan när Julia Hammarbäck kliver och skjuter segern till Sala FF.

– Så skönt att få med oss en trepoängare från den här matchen. Det såg ut som det gjort hela hösten, vi skapar lägen men vi har svårt att få utdelning på chanserna, säger tränare Benny Törnqvist.
– Spelmässigt var det nog en av de sämre matcherna vi gjort i år, avslutar en nöjd tränare i alla fall med poängen.

Två matcher återstår för Salatjejerna och seger hemma nästa söndag mot Forsby FF:s andralag så är biljetten till trean klar.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning