Elin Johansson, Norrby SK. Foto: Sala-Heby Fotboll


3 år sedan

Kapten Elin Johansson om Norrbys chanser att skrälla i cupfinalen

I morgon, onsdag, ska Norrby SK:s damer försöka rubba storfavoriten Västerås BK30 i finalen av TV021-cup, länscupen.
Om NSK ska kunna hota elitlaget krävs det att alla NSK:are har en bra dag, inte minst kapten och navet på mittfältet Elin Johansson.
– Känslan är nervös men taggat! Det är inte varje dag vi får möta ett sådant bra lag så det ska bli spännande att se vad vi går för, säger hon.

 

Norrby SK:s damer har ett målsnitt framåt på nästan fem mål per match, och bakåt har laget endast släppt in drygt ett mål per match.
Men både den starka offensiven och den säkra defensiven kommer ha få sig ett ordentligt eldprov i morgon, onsdag, på Solid Park Arena.
Final i länscupen mot Västerås BK30 som spelar i Sveriges näst högsta division står på schemat.
– Vi har ju gjort många mål och kommit runt mycket på kanterna i vår serie vilket definitivt inte kommer gå lika lätt imorgon. De kommer förmodligen ha mest boll, och vi kommer behöva vara på topp i försvaret och gå för det när vi får chansen, säger Elin Johansson.

Snart 31-åriga veteranen Elin Johansson spelar på innermittfältet i Norrby SK och har tidigare i karriären gjort några inhopp i division 1 med Gideonsbergs IF på den tiden då division 1 var den nästa högsta division.
Och det kommer att krävas en topprestation från NSK för att de ens ska försöka rubba elitlaget.
– Noggrannhet tror jag blir otroligt viktigt, både i passningsspelet, försvaret och avsluten. Vi kommer inte få den tid vi är vana vid, och inte heller så många målchanser så det gäller att sätta de vi får. Nyckeln blir att kämpa och kriga tillsammans som ett lag!

Hur ska det bli att möta ett lag som spelar i Elitettan, Sveriges näst högsta division?
– Väldigt roligt! Vi har ju ingen press på oss alls eftersom de ”bör” vinna rätt enkelt. Men vi tänker gå in och göra vårt allra bästa, kriga tillsammans, så visar det sig hur långt det räcker, säger Elin Johansson.

Matchstart på Solid Park Arena på onsdagen är klockan 18.00.
En match som ni kan se på Sala-Heby Fotboll tack vare ett samarbete med Tv021.

Efter damfinalen spelas herrfinalen mellan IK Franke och Skiljebo SK. Matchstart klockan 20.30 och den kan ses på tv021.seTaggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning