Munktorps BK hoppas på Vaik-seger i derbyt

Norrby SK 8 månader sedan

Slaget om division 5 utkämpas i den sista omgången av två lag, Norrby SK och Munktorps BK.
NSK leder tabellen med en poäng före Munktorp men mycket talar för att det krävs seger i derbyt mot Västerfärnebo AIK för att seriesegern ska bärgas.
– Vi måste fokusera på det vi kan påverka, att försöka vinna vår match först och främst, säger Anders Juhlin, tränare i Munktorp inför avslutningen av serien.

Söndag klockan 13.00.
Då blåser domare Zeljko Ivkovic igång det heta derbyt på Svedboäng samtidigt som Marcus Johnsson gör detsamma på Tallåsen där Munktorps BK tar sig an kontraktsjagande Romfartuna GIF.
Två matcher där båda lagen kommer att följa den andras match med stor spänning för förutsättningarna är glasklara.

Vinner Norrby SK derbyt spelar det ingen roll hur det går för Munktorp, då är andra raka seriesegern klar.
Skulle däremot NSK tappa poäng krävs det att Munktorp inte vinner.

Statistiken talar för två segrar då det är två riktigt formstarka lag som går in i slutomgången.
Båda har vunnit sina fem senaste matcher där NSK har målskillnaden 40-2, medan MBK har 26-1.
– Vi måste fokusera på det vi kan påverka, det vill säga att försöka vinna vår match först och främst. Sedan får vi hoppas att Västerfärnebo kan hjälpa oss och ta poäng av Norrby, säger MBK-tränaren Anders Juhlin och tar upp några faktorer som kan påverka.

– Derby är derby och allt kan hända som man brukar säga. Färnebo är starkt hemma och har ju två killar som gjort en hel del mål, samt att de spelat jämnt mot både Hallsta och Bosnisk nu på slutet, så jag tror och hoppas att de kan störa Norrby.

Munktorps BK hade som mål inför säsongen att ta sig tillbaka till division 4, ett mål som bör infrias oavsett hur det går på söndagen. För att minst två lag kommer att gå upp är i princip redan klart.
– Men även om det ser bra ut i dagsläget så är ju trots allt inget klart, påpekar Anders.

– Självklart är vi nöjda om vi når vår målsättning men att vinna en serie är något speciellt, inget snack om det.

Anders Juhlin är imponerad av vad nykomlingen Norrby SK åstakommit i seriespelet, allra helst den fantastiska offensiven med 111 mål på 21 matcher.
– Det är så klart ruggigt bra och att som Eric Boström göra 50 mål i en serie är grymt starkt gjort.

För Munktorps egen del har det varit åt andra hållet som de imponerat. MBK har endast släppt in 15 mål på 21 matcher.
– Våra 15 insläppta hittills är jag jäkligt imponerad av mina spelare. Vi har hållit nollan tolv eller 13 gånger i år, vilket är otroligt starkt för det är så lätt att det trillar in en boll i slutet av en match när man gjort några byten, man börjar bli trött och tappar lite fokus.

– Men vi har behållt vårt försvarspel i 90 minuter av matcherna vilket är starkt tycker jag. Offensiven har ändå varit okej, vi skapar mycket men har haft lite bristande kvalitet sista fjärdedelen emellanåt och därför inte alltid kommit till hundra procentiga målchanser.

Ett spännande drama kommer att utspela sig imorgon, söndag.
Sala-Heby Fotboll kommer självklart liverapportera från Västerfärnebo AIK-Norrby SK med målrapporter från Munktorps BK-Romfartuna GIF. ”Liven” startar klockan 12.50.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤