Oscar Eriksson, Västerfärnebo AIK. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Nu har ”Lillis” bestämt sig: ”Kändes helt rätt”

Västerfärnebo AIK förlorar en av sina mest tongivande spelare.
Oscar ”Lillis” Eriksson tar klivet över till division 3-klubben Heby AIF.
– När möjligheten kom med Heby bestämde jag mig väldigt snabbt, berättar ”Lillis”.

 

Oscar ”Lillis” Eriksson lämnar division 5 för spel i division 3.
Den 24-årige Salasonen har bestämt sig för att byta Västerfärnebo AIK mot Heby AIF.
– En spelare vi tror på. Jag har sett honom de två senaste åren och det finns hög potential, säger Tony Mattsson i Haif.

”Lillis” har varit tongivande i Vaik de senaste säsongerna, ett Vaik som i fjol bara var ett mål från division 4.
Var det ett svårt beslut?
– Nej, faktiskt inte. Det kändes helt rätt med Heby AIF från början och det har växt fram mer och mer senaste tiden att det vore roligt att prova högre upp. När möjligheten kom med Heby bestämde jag mig väldigt snabbt, säger ”Lillis”.

Faktum är att han inte ens har hunnit träna med sin nya klubb.
– Vi har haft uppehåll, men kör i gång på lördag, berättar Mattsson.

”Lillis” Eriksson har trivts bra i Västerfärnebo AIK.
– Det har varit fyra fantastiska år. Jag har fått vänner för livet och upplevt saker både på och utanför planen som man kommer titta tillbaka på med stor glädje, säger han och fortsätter,
– Västerfärnebo AIK är en grym förening som jag önskar allt det bästa i fortsättningen.

Nu kliver han upp två divisioner till en förening han har ganska bra koll på.
– Har sett ett par matcher i år men har nog läst om alla matcher på Sala-Heby Fotboll. Vet att det finns många väldigt bra spelare i laget som jag ser fram emot att spela med. Sedan är Tegelvallen en väldigt fin arena.

Fanns det andra alternativ för dig?
– Ja, det gjorde det, men det kändes som sagt helt rätt med Heby AIF direkt.

”Lillis” har spelat mittback de senaste åren och det är också där han trivs bäst.
– Men jag är inte rädd för att testa någon annan position om tränaren vill det. Tror jag har testat allt utom målvakt genom åren men jag trivs bra där bak, säger ”Lillis”.

Vad är din styrka och vad behöver du förbättra?
– Snabbheten och förmågan att läsa av spel tror jag är mina styrkor, sedan har jag utvecklat mitt huvudspel väldigt mycket bara senaste året. Finns så klart utrymme att utveckla allt men jag skulle gärna vilja få en stabilare uppspelsfot och även bli starkare i kroppen.

Heby AIF:s Tony Mattsson gillar det han sett av ”Lillis” spel.
– En snabb mittback med ett bra tillslag. Som helhet en bra och klok fotbollsspelare som vi är mycket nöjda med att han kommer till oss. Jag tror också att han behöver ett miljöombyte för att fortsätta utvecklas, säger Mattsson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning