IFK Västerås vann damernas Julcup. Foto: Sala-Heby Fotboll


3 år sedan

IFK Västerås försvarade titeln – femte finalförlusten för NSK

Fem sekunder återstod av finalen när IFK Västerås gjorde matchens enda mål mot Norrby SK. Louise Holmstedt grusade Norrbys drömmar om att äntligen få lyfta bucklan. Finalförlusten innebär att NSK har förlorat finalen fem gånger.
– Kul att vinna, jag har förlorat några finaler med Norrby, säger Matilda Agemalm Ingarv i IFK Västerås som alltså tidigare spelat i NSK.

 

1 433 åskådare letade sig under lördagen till Idrottshallen och Lärkan för att följa Seniorcupen för damer och herrar. I damklassen vann alltså IFK Västerås för andra året i rad.
– Det var en lång dag, men kul att komma hit och spela inför stor publik, säger Matilda Agemalm Ingarv som likt lagkamraten Emma Lindgren har Ransta IK som moderklubb.

Men vi tar det från början. Inför detta års Seniorcup så var damklassen utökad från åtta till tio lag.
Lagen fördelades på två grupper där den ena spelades i Idrottshallen och den andra i Lärkan.

Grupp 1 vanns utav Norrby SK A som tog sig direkt till semifinal. Tvåan och trean i gruppen fick spela kvartsfinal vilket blev IFK Västerås och Sala FF.
Romfartuna GIF och Tillberga IK fick vända hem efter gruppspelet.

I grupp 2 blev det jämnt i toppen. Derbyt mellan Östervåla IF och Tärnsjö IF slutade oavgjort vilket ledde till att ÖIF vann gruppen på bättre målskillnad.
I den absolut sista gruppspelsmatchen var Gideonsbergs IF piskade att vinna för att ta sig till slutspel på Norrby SK U:s bekostnad. Så blev det också efter 1-0.
Ut åkte alltså NSK U tillsammans med Västerfärnebo AIK.

Kvartsfinalen mellan Tärnsjö IF och Sala FF blev en dramatisk historia där SFF kämpade i slutet för att kvittera TIF:s ledning. Sala kämpade in till sista sekund men Tärnsjö höll undan och gick till semifinal mot NSK.
I den andra kvartsfinalen var IFK Västerås numret för stora för Gideonsberg och vann tämligen enkelt med 3-0.

Semifinalerna inleddes med Norrby SK mot Tärnsjö IF. Elin Johansson blev enda målskytt för NSK trots att de var det spelförande laget. TIF försökte få till en forcering genom att ta ut målvakten men lyckades aldrig få till något farligt.

I finalen fick de möta fjolårsvinnarna IFK Västerås som gick en tuff semifinal mot Östervåla IF. En tillknäppt match som slutade 0-0 och straffar fick avgöra. Där behövdes det två Sudden-omgångar för IFK att till slut besegra ÖIF.

Matchen blev en tajt historia där NSK hade mest boll men IFK var inte ofarliga när de väl kom till anfall. Evelina Bygg i NSK-målet fick mycket välförtjänt priset som matchens lirare men Louise Holmstedts skott från nära håll i slutsekunderna kunde hon inte rå på.

IFK Västerås vinner alltså Seniorcupen för andra året i rad.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning