Sala AC vann Seniorcupen senast. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Sala AC inledde som utspelade – men avslutade med guld

Det såg inte ljust ut för Sala AC efter den första omgången av gruppspelet. Laget hade inget att sätta emot Sala FF som vann med 4-0. Men AC reste sig och gick sedan hela vägen till final där de besegrade Heby AIF med 3-2.
– Jag trodde vi skulle åka ut redan i gruppen efter första matchen, säger spelande ledaren Ferat Ucmaz.

 

Att Sala AC skulle gå och vinna hela cupen var det kanske inte så många som trodde. Allra helst inte efter lagets inledning. Men de växlade upp och behöver inte be om ursäkt för cupsegern.
– Lite överraskad är jag, framför allt efter 0-4 i gruppen mot Sala FF, säger Ferat Ucmaz som tidigare vunnit cupen med Sala FF och Norrby SK.

Tolv lag kom till spel i årets Seniorcup för herrar, precis som förra året.
Två av grupperna spelades i Idrottshallen och en i Lärkan.

När gruppspelet var avslutat stod det klart att Somaliska FC, Järlåsa Vittinge FF, Grällsta IF och FK Sala fick tacka för sig.
Sala FF var det enda laget som gick rent genom gruppspelet samtidigt som vare sig Heby AIF eller Afghanska släppte in ett enda mål.

Kvartsfinalspelet började med att Sala FF besegrade ett vilt kämpande Morgongåva SK. Men SFF tog sig rättvist vidare till semifinal där de fick möta Heby AIF som efter stora problem besegrade Ransta IK i sin kvartsfinal efter straffläggning.
Även Norrby SK som imponerat i gruppspelet fick det jobbigt i sin kvartsfinal. Sala City stod för en heroisk insats defensivt men till slut lyckades Eric Boström få håll på dom och ledde sitt lag till semifinal.
När sedan Sala AC slog ut Afghanska efter straffar visade det sig att semifinalerna blev identiska som förra årets upplaga.

Och inte nog med det. I semifinalen mellan Heby AIF och Sala FF skulle vi kunna klistra in referatet från förra året. SFF gick upp till en 2-0-ledning men med tre minuter kvar lyckades Heby både reducera och kvittera för att sedan vinna straffturneringen. En galen repris där matchen, likt förra året, var dagens höjdpunkt.

Den andra semifinalen bjöd inledningsvis inte på samma skönlir eller känslor. Sermed Habibs distansskott gav Sala AC ledningen och stundens allvar visade sig. NSK kvitterade genom Gabriel Andersson och sedan började en riktigt böljande match där Sala AC tog ledningen för att sedan se NSK kvittera på nytt. Men AC fick det sista ordet när de gjorde 3-2 som blev slutresultat, samtliga mål från Habib.
Därmed fick Sala AC revansch efter att ha varit chanslösa mot NSK förra året i semifinalen.
– Vår bästa match men finalen var också riktigt bra, säger Ferat Ucmaz med ett leende.

Nej, finalen mot Heby AIF var inte så tokig den heller.
Sala AC tog ledningen tidigt i matchen men Heby kom tillbaka och vände till 2-1.
Det här var dock Sala AC:s final och med två minuter kvar kommer kvitteringen och sedan av bara farten kunde Emil Martin avgöra och säkra Sala AC:s första seger i Seniorcupen.

Det betyder också att Ferat Ucmaz kan lägga till ett tredje lag på listan över lag han vunnit Seniorcupen med.
– Vi är en blandning av spelare från Västerås och Sala, säger Ferat.

Bäst när det gäller kommer man långt på.

 Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning