IFK Västerås vann damernas Julcup. Foto: Sala-Heby Fotboll


3 år sedan

Sala-Heby Fotboll sammanfattar damernas Seniorcup

Julcupen har slagit igen för den här gången och den 38:e upplagan blev åter igen en succé där höjdpunkten för många var lördagens Seniorcup. Otroliga 1 433 åskådare tog sig till Idrottshallen och Lärkan för att se Sala AC och IFK Västerås vinna herr- respektive damklassen.
Sala-Heby Fotboll ger är här en sammanfattning av lördagens damcup.

 

Grupp 1
En stark grupp som skulle visa sig innehålla båda finallagen. När Norrby SK A och IFK Västerås möttes i gruppen blev det mållöst, 0-0. De båda lagen lade också beslag på första och andra platsen i gruppen. Norrbys gruppseger innebar att de gick direkt till semifinal.
IFK Västerås fick sällskap av arrangörsföreningen Sala FF till kvartsfinalspelet medan Romfartuna GIF och Tillberga IK fick vända hem efter gruppspelet.
IFK var dock pressade i sista matchen mot jumbon Tillberga som hade ledningen med både 1-0 och 2-1 innan IFK vände och vann.

Grupp 2
Otroligt jämnt i gruppen där derbyt mellan Östervåla IF och Tärnsjö IF avgjorde vilket lag som skulle vinna gruppen. Mötet slutade oavgjort vilket ledde till att ÖIF vann gruppen på bättre målskillnad. ÖIF till semifinal medan Tärnsjö IF:s andraplats innebar kvartsfinal.
Den andra platsen i kvarten avgjordes i den absolut sista gruppspelsmatchen då Gideonsbergs IF som var piskade att vinna för att ta sig till slutspel på Norrby SK U:s bekostnad gjorde just det mot Västerfärnebo AIK med 1-0.
Vaik var med igen på damsidan efter ett par års uppehåll. Comebacken slutade dock med en sistaplats i gruppen efter idel förluster.

Slutspel
Den första kvartsfinalen spelades mellan Tärnsjö IF och Sala FF och det blev spännande. Skyttedrottningen Viktoria Andersson gjorde matchens enda mål för TIF men det blev en dramatisk avslutning när SFF jobbade för att få in en kvittering. Det blev spännande ända in på slutet men Tärnsjö lyckades hålla undan och därmed gå till semifinal mot NSK.
I den andra kvartsfinalen hade fjolårsvinnaren IFK Västerås fått upp ångan och hade inga problem att vinna över Gideonsberg med 3-0.

Nu väntade två tajta semifinaler som endast bjöd på ett spelmål. Det var när Elin Johansson sköt Norrby SK till deras femte final i Seniorcupen. NSK vann rättvist och var det spelförande laget även om TIF försökte få till en forcering genom att ta ut målvakten i slutet. Däremot lyckades de aldrig skapa något farligt.
Den andra semin slutade mållös och fick avgöras på straffar. Där var fjolårsvinnarna IFK Västerås kallare än Östervåla IF och vann i den andra Sudden-omgången.

Finalen var alltså Norrbys femte och det blev även en femte förlust. NSK kändes inledningsvis som det starkare laget men IFK var inte ofarliga. När det återstod fyra minuter av matchen lade IFK i en växel till och Evelina Bygg i NSK-målet fick göra några avgörande räddningar.
Det såg ut som att även finalen skulle få avgöras på straffar men med bara sju sekunder kvar av matchen blir det rörigt i NSK-försvaret, något som Louise Holmstedt utnyttjar. Med ett skott från nära håll blev hon IFK Västerås stora hjälte. IFK försvarade därmed sin titel.

Här hittar du resultat, målskyttar och matchens lirare från damcupen.


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.