Strömsbergs IF


5 år sedan

Strömsbergs IF: “Vi har en nykomponerad trupp som ska känna sig för”

Sala-Heby Fotboll fortsätter att gå igenom klubbarna som ska spela i division 3 södra Norrland.
Nu är det dags för en klubb som åkte ur tvåan förra säsongen. De har hunnit med en träningsmatch mot Heby AIF som slutade oavgjort. Östervåla IF:s nya spelande tränare Tim Torstensson spelade dessutom
i laget förra säsongen.

 

Strömsbergs IF.
Bildades 1912 och Strömsberg ligger i närheten av Tierp.
Klubben spelade i fjol i division 2, en serie de fick lämna efter sju säsonger.
Ett lag som Heby AIF har mött flera gånger i seriespel, senast 1993, 2005 och 2009 – alla gånger i division 3.
Senast vann SIF serien och besegrade Haif med 3-2 borta (mål: Alexander Viiri och Robert Bosell), men föll, 2-3, hemma (Andreas Warnberg och William Niemi Carlsson).
Sala FF har aldrig mött Strömsberg.
Hemmaplan: Hedens IP.

Frågorna har besvarats av Ulf Andersson i Strömsbergs IF.

Tränare?
– Huvudtränare är Daniel Sjöberg och till sin hjälp har han assisterande tränare Pontus Parling.
Nyförvärv?
– Pontus Parling, som spelat många år för oss, kommer senast från grannklubben Månkarbo IF. Även bekantingen Tobias Lööf, som varit en säsong i Månkarbo ansluter till SIF i år. Från samma förening kommer även Hugo Eriksson och Max Bergström.
– Från Tierp IF kommer Oliver Keddyson, Ludvig Svensson och Emir Mehanovic, med förflutet i SIF, samt från Ullfors IK har Simon Sturesson anslutit.
– Vi har också valt att satsa mycket på våra egna unga spelare. Däribland Arvid Larsson, Jesper Olsson och Axel Hillbom som alla gjort A-lagsframträdanden i seriesammanhang senaste åren. Under närmaste veckorna presenterar vi. ytterligare några spelare.
Spelarförluster?
– Vi har förlorat Tim Torstensson till Östervåla, Filip Norell, Valbo, Gustav Jonsson, Norrsundet, Lawen Hamad, Söderhamn FF, Mohamed Kamara, Alexander Ibrahim, Hassan Viklund, alla Sandvikens AIK, Sheriff Abdi och Jesper Johansson, Österlövsta, Herman Ehn, Henok Kiflom, Ali Abdullahi samt Andreas Josefsson, alla till Skuttunge SK.

Hur stor trupp?
-Vi har en trupp på cirka 19 spelare i dagsläget. Av olika skäl är inte alla i träning för närvarande, men vi brukar vara mellan 12-16 på våra träningar.
Nyckelspelare i truppen?
– Vi har flera nyckelspelare. Men i dagsläget är det framförallt lagbygget som är nyckeln för en bra säsong hos oss.

Målsättning?
– Vi har inte enats om någon konkret målsättning. Vårt fokus just nu ligger i att skapa en stämning i gruppen där vi känner att vi vill och kan utvecklas på ett bra sätt tillsammans.
– Truppen är ju till stora delar nykomponerad så därför känns det naturligt att vi ”känner oss för lite” innan vi börjar tala alltför mycket om vilka konkreta mål vi har.

Vilka vinner division 3 södra Norrland?
– Det är det förstås alldeles för tidigt att spekulera i. Serien består av många lag som både har erfarenhet av spel högre upp i seriesystemet och som har högre ambitioner. Så det kommer krävas en bred trupp för att stå som seriesegrare i höst. Vi tror att SAIK, Bollnäs och Slätta har vad som krävs för att nämna några.

Vilka får tufft att hänga kvar?
– Vi gissar, och hoppas, att serien blir jämn där avståndet mellan botten och toppen inte är särskilt stort – men vilka som får det tufft i slutet är svårt att säga.

Vad vet du om Heby AIF?
– Inte särskilt mycket egentligen. Heby har ju en stark tradition, så de blir säkert vassa.
Vad vet du om Sala FF?
– Inte heller där har vi särskilt mycket scoutingkunskap. Å andra sidan misstänker vi att vårt lag också är hyggligt anonymt för våra motståndare.
Träningsmatcher?
– Vi började den 23 februari med en match mot Gefle IF:s U19 på deras konstgräs. Det var till och med vår första utevistelse i år.
Seriepremiär?
-Vi inleder hemma den 13 april på konstgräset i LF Arena mot Säters IF.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning